Aparatele medicale pe care trebuie să le ai mereu acasă. Te pot salva, mai ales în pandemia COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Aparatele medicale pe care trebuie să le ai mereu acasă. Te pot salva, mai ales în pandemia COVID-19 / Foto: Pixabay
Aparatele medicale pe care trebuie să le ai mereu acasă. Te pot salva, mai ales în pandemia COVID-19 / Foto: Pixabay
Află în articol care sunt cele 4 aparate medicale pe care trebuie să le ai întotdeauna acasă.

Bolile stilului de viață precum diabetul, hipertensiunea arterială și diversele formă de gripă/viroze sunt mai frecvente acum ca niciodată. Prin urmare, devine vital să-ți monitorizezi starea de sănătate în mod regulat. Acest lucru poate fi făcut cu 4 aparate medicale pe care e bine să le ai întotdeauna acasă.

1. Un termometru modern

Termometrul cu mercur moștenit de la bunica e piesă de muzeu și dacă nu știi cum să-l folosești poți foarte bine să nu-ți dai seama că ai temperatură. Există termometre moderne care în câteva scunde îți spun ce temperatură ai, care se bazează pe raze infraroșii. Unele se îndreaptă spre piele, altele se bagă în ureche. Cele care citesc de la o distanță de 2-5 cm de pe piele sunt cele mai bune în contextul pandemiei COVID-19, pentru că practic nu atingi cu ele. Dar și cele care se bagă în ureche au un sistem de protecție de unică folosință din plastic, care se aplică pe indicator și apoi se aruncă. Practic nu trebuie igienizate după fiecare folosire, deși o pază bună nu strică. Cum unul dintre semnele infecției cu SARS-CoV-2 poate fi temperatura ridicată, la fel ca și la gripă, de altfel, e bine să ai așa ceva în casă. 

2. Monitor de tensiune arterială

Cun nu ne putem pricepe cu toții să folosim un stetoscop, cu tensiometru clasic cu pompiță și un ceas, cel mai bine e să ai în casă un monitor de tensiune arterială compact, complet automat, care funcționează pe principiul oscilometric pentru măsurători precise și rezultate precise. Îți măsoară tensiunea arterială și frecvența pulsului cu o operație ușoară. Se montează ca un manșon și el gradează  automat presiunea aerului din manșon și eliberarea acestuia. Împreună cu monitorizarea tensiunii arteriale, astfel de produse detectează și bătăile neregulate ale inimii. Și cum hipertensiunea este o afecțiuni foarte gravă, care duce la numeroase alte boli care pot fi fatale, e bine să îți controlezi tensiunea constant. 

Care sunt celelalte două aparate medicale foarte importante care te pot salva atunci când nu te simți bine, află pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel