Data publicării:
De ce nu trebuie setat aerul condiţionat la temperaturi foarte joase
Aerul condiționat ne salvează, vara, de căldura din casă, însă cei mai mulți sunt tentați să-l seteze pe temperaturi foarte joase. Nimic mai greșit!
Medicul cardiolog bulgar dr. Adriana Dinceva avertizează că pentru vârstnici, copii sub 5 ani, gravide şi pacienţi cu boli cardiovasculare, căldura excesivă este extrem de periculoasă.
Potrivit specialistului, canicula poate duce la deshidratarea organismului, creşterea tensiunii arteriale şi insolaţie. Medicul recomandă evitarea plimbărilor lungi la orele amiezii, hidratarea cu suficiente lichide şi mese uşoare, axate în principal pe legume şi fructe, cum ar fi pepenele, de exemplu.
"Nu se recomandă mai mult de una-două cafele pe zi, iar în ceea ce priveşte alcoolul, acesta este periculos şi vara. Atunci când sunt temperaturi foarte ridicate, sângele din organism începe să se mişte mai lent, ceea ce poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral", a explicat dr. Dinceva, adăugând că aparatele de aer condiţionat nu trebuie setate acasă şi la serviciu la temperaturi foarte joase, pentru a nu avea un şoc termic, scrie Rador, citând focus-news.net.
Putem răci din cauza aerului condiţionat?
Poate că ai auzit pe cineva spunând că ar fi răcit din cauza aerului condiționat puternic. De fapt, nu curentul ar fi de vină, ci bacteriile, virusurile și ciupercile care se pot ascunde într-un aparat care nu a fost curățat periodic. Un aer condiționat prost întreținut poate provoca simptome similare răcelii, precum strănut sau usturime în gât.
Cum să faci față caniculei
Pentru a face față caniculei, este important să iei măsuri pentru a-ți menține corpul răcoros și hidratat. Iată câteva sfaturi utile:
1. Bea multă apă: Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei, chiar și atunci când nu simți sete. Evită consumul excesiv de alcool, cafea sau băuturi bogate în zahăr, deoarece acestea pot duce la deshidratare.
2. Rămâi într-un loc răcoros: Încearcă să petreci cât mai mult timp într-un loc răcoros, cum ar fi în interiorul unei clădiri cu aer condiționat sau într-un loc umbros. Dacă nu ai aer condiționat acasă, poți utiliza ventilatoare pentru a circula aerul și pentru a crea o senzație de răcoare.
3. Evită expunerea prelungită la soare: Încearcă să eviți expunerea directă la soare în timpul orelor de vârf, în special între orele 11:00 și 16:00. Atunci când ieși afară, poartă un căciulă și ochelari de soare, aplică un strat generos de cremă cu factor de protecție solară și îmbracă-te în haine lejere, din materiale ușoare și de culoare deschisă. Citește mai departe>>
Cum să ne răcorim casa fără aer condiționat: cinci moduri simple și ieftine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News