Apă minerală „tămăduitoare” din Transilvania, remediu natural pentru bolile secolului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În localitatea Vâlcele, nu departe de municipiul Sfântu Gheorghe din județul Covasna, există un izvor cu apă minerală tămăduitoare, cu un conţinut extrem de mare de magneziu.

Astfel, acest fapt arată că apa reprezintă un excelent remediu natural pentru una dintre bolile secolului – stresul.

Este una dintre puţinele ape minerale medicinale din ţara noastră care se îmbuteliază manual şi se vinde în magazine.

Nu are adaosuri şi nici îmbunătăţiri. E îmbuteliată aşa cum vine din pământ, fără nicio intervenţie, fără a scoate sau a introduce ceva. Apa ajunge la consumator aşa cum a fost făcută şi echilibrată în cel mai performant laborator pe care îl cunosc – natura. (…) Sunt o sumedenie de specialişti care spun că apa structurată la pulsul Pământului, la 7,85 Hertz, este compatibilă energetic cu organismul uman, în timp ce apa destructurată molecular, bătută cu pompele, tratată, supusă la presiuni mari, pierde din calitatea şi energia pe care ar trebui să o aducă organismului”, a declarat pentru Agerpres Silviu Manole, patronul societăţii Wega Invest.

Mai mult decât atât, acesta are grijă ca oamenii care lucrează la îmbutelierea apei să fie ”pozitivi” şi să aibă o stare fizică şi psihică bună.

”În general avem grijă ca acei oameni care lucrează la îmbutelierea apei să aibă tot timpul un confort psihic şi spiritual pozitiv, pentru că apa interacţionează foarte mult cu oamenii în apropierea cărora se află şi orice sentiment negativ generat de om influenţează structurarea moleculară a apei în sens pozitiv sau negativ şi atunci ar fi incorect să le dăm oamenilor care dau bani pe produsul nostru o apă minerală cu influenţe energetice negative”, a mai spus Silviu Manole.

El a declarat că teoria sa se bazează pe cultura chineză, dar şi pe numeroase studii şi cercetări făcute de academicieni şi oameni de ştiinţă, printre aceştia numărându-se japonezul Emoto Masaro, autorul bestseller-ului ”Messages from Water”.

Citește și: Efectele rugăciunii, muzicii și gândurilor noastre asupra apei - FOTO -

”Filosofia vine din vechime, din cultura chineză (…), dar trecând prin istorie spre vremurile actuale, cele mai cunoscute, cred, sunt studiile profesorului Emoto Masaro, studiile de care puţină lume ştie, ale unui pionier în studiul apei, anume Henri Coandă, şi, de asemenea, ale regretatului profesor Mânzatu, care a ajuns la performanţe extraordinare în ce priveşte apa şi influenţa dintre om şi apă. (…) Şi alţi oameni mi-au confirmat acest lucru. Spre exemplu, am găsit o firmă în Bucureşti care se ocupă cu un produs special bazat pe o ciupercă japoneză, iar cei de acolo mi-au confirmat că în sala lor de fermentare, unde intră o singură persoană, dacă acea persoană venea la serviciu nervoasă sau supărată strica toată şarja. A fost o confirmare a faptului că de ani de zile eu făceam un lucru cât se poate de corect – să am grijă ca în apropierea apei să fie numai oameni pozitivi”, a explicat Silviu Manole.

Apa minerală de Vâlcele, cunoscută încă de pe vremea romanilor, conţine peste 335 miligrame de magneziu la litru, numărându-se într-un clasament mondial în primele 20 din lume la acest capitol

Specialiştii spun că magneziul este responsabil de producerea a circa 325 de reacţii biochimice în organismul uman, iar lipsa acestuia este asociată clinic cu boli precum Alzheimer, angină pectorală, anorexie, accidente vasculare, boli cardiovasculare, calculi renali, crampe musculare, constipaţie, depresie, diabet, dereglări tiroidiene, scleroză, etc.

Foarte bogată şi în fier, această apă este recomandată în tratamentul anemiilor şi în perioada de convalescenţă, pentru indigestii, astenii, stări de somnolenţă sau apatie, colite şi enterocolite, precum şi pentru tratarea afecţiunilor biliare. De asemenea, are efecte benefice în prevenirea osteoporozei, astmului şi bronşitelor cronice, spasmofiliei, afecţiunilor psihice la copii, fiind recomandată şi persoanelor care se tratează prin regimuri dietetice de boli cum ar fi cancerul, psoriazisul, scleroza în plăci, tumorile benigne sau leucemia.

Sunt trei categorii de recomandări – unul este tractul digestiv, al doilea este gama de boli, afecţiuni şi probleme de metabolism legate de magneziu, foarte important este raportul dintre calciu, magneziu, dintre elementele apei, de exemplu siliciul, care are un rol extraordinar în construcţia oaselor şi osteoporoză. Şi a treia categorie de recomandări este energetica şi informaţia pe care o poartă apa. Dipolul de apă este suportul ideal pentru stocarea informaţiei. Deja sunt în lume, în laboratoare foarte avansate, calculatoare care au informaţia stocată pe apă, la fel cum e şi în creier. Creierul nostru, care are peste 90% apă, este de fapt o structură proteică plină cu apă şi pe molecula de apă se derulează gândirea noastră, se stochează amintirile noastre, deci cu atât mai mult eu cred că e importantă apa cu care ne hidratăm în fiecare zi”, a arătat Silviu Manole.

Până și străinii recunosc efectul „minune” al apei minerale de Vâlcele

Băile de la Vâlcele sunt pomenite în primul compendiu de ape minerale ale Europei, scris în 1773 de Lucas Wagner, profesor la Universitatea din Viena. În 1861, revista pariziană ‘L’Ilustration’ recomanda Vâlcele drept una dintre cele mai bune staţiuni balneare din Europa, ce rivaliza la acea vreme cu celebra Karlovy Vary.

Printre cei care au descoperit beneficiile apelor minerale şi ”băilor clocotitoare” de la Vâlcele s-au numărat nu doar oameni simpli, ci şi celebrităţi şi capete încoronate, cum ar fi ţarul Serbiei, Milos Obrenovici. Se spune că acesta ar fi fost adus pe targă la Vâlcele, de unde a plecat pe picioarele lui, iar drept mulţumire a donat banii pentru construirea bisericii ortodoxe din localitate care mai există şi în ziua de azi.

Potrivit lui Silviu Manole, în parcul aflat în apropierea făbricuţei de îmbuteliere, unde pe vremuri se plimbau domnişoare cochete şi domni simandicoşi, era legată o capră, întrucât cura de apă minerală de Vâlcele se făcea în combinaţie cu laptele acestui animal pentru a avea eficienţă sporită.

Fiecare apă minerală e unică în felul ei, spune Silviu Manole, iar ca să poţi recunoaşte o apă minerală de calitate trebuie să fii atent la compoziţie. Specialiştii recomandă să citeşti eticheta şi să alegi o apă minerală care să îţi ajute organismul, deci să conţină mineralele care îţi lipsesc.

Premieră europeană lansată pe piață, cu ajutorul unei combinații dintre apa de Vâlcele și anumite fibre

Anul trecut, Silviu Manole a lansat pe piaţă, în premieră europeană, o băutură răcoritoare ce conţine apă minerală de Vâlcele şi fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare. Băutura este recomandată persoanelor cu intoleranţă la gluten, dar şi celor care au un stil de vină sănătos, aceasta contribuind la scăderea trigliceridelor, a colesterolului, a zahărului din sânge şi la mărirea vitezei tranzitului intestinal.

Cercetările pentru realizarea produsului au durat doi ani şi s-au finalizat cu brevet de invenţie, firma având asigurată proprietatea intelectuală atât asupra produsului, cât şi a procedeului.

”Apa minerală cu fibre este primul produs de acest fel obţinut în Europa. (…) Conţine fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare, combinate cu apă minerală de Vâlcele, bogată în minerale. (…) E importantă această combinaţie pentru că una dintre cele mai mari probleme în cazul bolnavilor de celiachie, a celor cu intoleranţă la gluten e că sunt demineralizaţi, iar ei sunt clienţi aproape siguri pe segmentul de vârstă 30-40 de ani ai cancerului de colon (…) Produsul vine să acopere o nişă comercială, dar şi să prevină această maladie teribilă, pentru că cine consumă zilnic fibre e ferit de aceste afecţiuni”, a afirmat Silviu Manole.

Apa minerală cu fibre se vinde deocamdată în cantităţi foarte mici, deoarece firma are o capacitate de producţie limitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel