Apa cu scorțișoară. Cinci beneficii uimitoare pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Apa cu scorțișoară are multiple beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea și de ce remediul este atât de iubit de specialiștii în fitoterapie.

Scorțișoara este un condiment extrem de apreciat atât pentru aroma sa plăcută, cât și pentru toate beneficiile sale pentru sănătate. Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți (se află pe primul loc în ceea ce privește conținutul de antioxidanți, potrivit unui studiu unde au fost incluse 26 de plante și condimente medicinale). De exemplu, 100 de grame de scorțișoară conțin următoarele: calorii – 247 kcal, lipide totale – 1.2 g, sodiu – 10 mg , potasiu – 431 mg , carbohidraţi – 81 g , fibre alimentare – 53 g, zahăr – 2.2 g, calciu – 1 g, fier – 8.3 g, vitamina A – 295 IU, vitamina C – 3.8 mg, vitamina B6 – 0.2 mg și magneziu – 60 mg.

Dintre toate remediile pe bază de scorțișoară, cel realizat din apă și pudră de scorțișoară este cel mai eficient. Foarte bun pentru sănătate este și remediul alcătuit din apă cu zahăr.

Apa cu scorțișoară: 5 beneficii pentru sănătate

Apa cu scorțișoară ameliorează crampele menstruale, întărește imunitatea, îmbunătățește sensibilitatea la insulină, previne afecțiunile dermatologice și combate durerea de dinți.

Ameliorează crampele menstruale

Femeile, care se confruntă cu dureri menstruale greu de suportat, ar trebui să cunoscă următorul remediu: se dizolvă o linguriță de scorțișoară pudră într-un pahar cu apă călduță. Acesta este un leac nemaipomenit pentru crampele din perioada menstruației, deoarece scorțișoara are proprietăți analgezice și anticoagulante. Condimentul contribuie la menținerea unui flux sănătos și la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Întărește sistemul imunitar

Așa cum am menționat, scorțișoara este o sursă extraordinară de antioxidanți, cum sunt polifenolii şi proantocianidinele (vitamina P). Rolul acestora este de a ține la distanță daunele produse de radicalii liberi în organism. Mai mult, corpul este protejat de diverse afecțiuni, grație proprietăților antifungice, antibacteriene și antivirale ale scorțișoarei.

Apa cu scorțișoară îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Scorțișoara are capacitatea de a reduce rezistența la insulină, creându-i acestui hormon atmosfera ideală pentru a-și duce la îndeplinire funcția. Insulina joacă un rol important în transportul zahărului în sânge și în celule, fiind unul dintre cei mai importanți hormoni din organismul nostru.

Ține la distanță afecțiunile dermatologice

Textura pielii este îmbunătățită după doar un pahar cu apă călduță, în care ai dizolvat o linguriță de scorțișoară pudră. Nu multă lume știe, dar scorțișoara este bogată în fibre și antioxidanți, elemente esențiale pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Fibrele ajută la eliminarea toxinelor din corp, ținând la distanță, astfel, afecțiunile dermatologice, care își pot face apariția.

Apa cu scorțișoară luptă împotriva durerilor de dinți

Durerile de dinți pot deveni doar o amintire, dacă bei apă cu scorțișoară în fiecare zi. Condimentul are proprietăți antifungice și analgezice, fapt ce ajută la ameliorarea durerilor dentare și la îndepărtarea infecțiilor. Chiar și medicii stomatologi recomandă să bei apă cu scorțișoară, pentru a preveni eventualele dureri, scrie BZI.

Chec la cană, gata în cinci minute. Se face în cuptorul cu microunde dintr-un minim de ingrediente

Vrei să faci un desert, gata în cinci minute? Iată rețeta unui chec pufos, pe care puteți să-l faceți oricând și durează doar cinci minute. Aveți nevoie doar de o cană sau un castron mic în care veți amesteca ingredientele. 

Rețeta de mai jos este a unui chec la cană, care se prepară în cuptorul cu microunde și este gata în 5 minute. N-ai nevoie decât de ingrediente, o cană  și un cuptor cu microunde.  

Iată lista ingredientelor de care ai nevoie:

4 linguri de făină,

4 linguri zahăr,

2 linguri cacao,

jumătate linguriță praf copt,

1 ou,

3 linguri lapte,

3 linguri ulei.

Ingredientele sunt pentru o singură cană.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel