Apa carbogazoasă, mai bună decât apa plată? Ce spun studiile
Apa minerală provine din rezervoare și izvoare subterane naturale. Poate fi bogată în câteva minerale esențiale, inclusiv calciu, magneziu și sodiu. Prin urmare, consumul de apă minerală poate oferi unele beneficii pentru sănătate.
Apa minerală provine din rezervoare și izvoare subterane naturale. Poate fi bogată în câteva minerale esențiale, inclusiv calciu, magneziu și sodiu. Prin urmare, consumul de apă minerală poate oferi unele beneficii pentru sănătate, conform Helathline.
Ce este apa minerală?
Spre deosebire de alte tipuri de apă, apa minerală este îmbuteliată la sursă și conține minerale naturale și alte oligoelemente.
Potrivit Food and Drug Administration (FDA), apa minerală trebuie să aibă nu mai puțin de 250 de părți per milion (ppm) de solide dizolvate totale - sau minerale și oligoelemente - din sursă. Nu este permisă adăugarea de minerale în timpul îmbutelierii.
Spre deosebire de sifon și seltzer, apa minerală este carbogazoasă în mod natural, dar este permisă adăugarea sau îndepărtarea gazului de dioxid de carbon (CO2) în timpul îmbutelierii.
Apa minerală poate fi, de asemenea, tratată pentru a elimina substanțele potențial toxice precum arsenul.
După cum sugerează și numele, apa minerală poate conține cantități mari de minerale și alți compuși naturali, inclusiv magneziu, calciu, bicarbonat, sodiu, sulfat, clorură și fluor.
Tipurile și cantitățile de minerale depind de unde provine apa. Drept urmare, beneficiile pentru sănătate și aroma apei minerale variază foarte mult.
În cele din urmă, în timp ce apa de la robinet poate furniza unele minerale, apa minerală îmbuteliată este în general mai mare în acești compuși.
Beneficiile apei minerale pentru sănătate
Datorită compoziției sale unice de minerale și compuși organici, apa minerală naturală poate oferi unele beneficii pentru sănătate.
Poate promova sănătatea oaselor
Aportul adecvat de calciu este important pentru sănătatea oaselor în toate etapele vieții, deoarece ajută la dezvoltarea și întreținerea oaselor.
S-a dovedit că apa minerală este o sursă bună de calciu.
Un studiu efectuat pe 255 de femei aflate în postmenopauză a constatat că cele care au băut în mod regulat apă minerală bogată în calciu au o densitate a masei osoase semnificativ mai mare decât cele care au băut apă cu niveluri mai scăzute de calciu.
În plus, bicarbonatul și magneziul găsite în apa minerală pot susține și oase puternice.
Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Cercetările sugerează că nivelurile inadecvate de calciu și magneziu pot contribui la creșterea tensiunii arteriale, care este un factor de risc pentru boli de inimă.
Un studiu recent a asociat apa potabilă bogată în magneziu și calciu cu niveluri semnificativ mai scăzute ale tensiunii arteriale.
Poate aduce beneficii sănătății inimii
Apa minerală carbogazoasă poate proteja și împotriva bolilor de inimă.
Două studii la femei aflate în postmenopauză au constatat că consumul a 17–34 uncii (0,5–1 litru) de apă minerală carbogazoasă pe zi a redus semnificativ nivelurile de trigliceride și colesterolul LDL (rău), în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (bun).
De magneziul din această apă poate beneficia și de sănătatea inimii, deoarece un studiu a asociat niveluri mai mari de magneziu din apă cu un risc scăzut de a muri din cauza bolilor de inimă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News