Data actualizării:
Data publicării:

Apă, cafea, bere, vin. Cât să bei ”ca să fie sănătate curată”. Răspunsuri importante vin de la specialiști

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Câte căni de cafea e sănătos să bem în fiecare zi? Câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea ta? Cât vin poți să consumi „ca să fie sănătate curată”? Răspunsuri importante vin de la specialiști.

Medicul Bădescu: Câte căni de cafea e sănătos să bem în fiecare zi

Cafeaua se numără printre băuturile cele mai consumate la nivel mondial. Pentru a-i înțelege mai bine efectele asupra sănătății, medicul Teodor Bădescu a făcut câteva precizări importante la DCNewsTV.

„Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoarea, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, a spus medicul Teodor Bădescu.

Ulterior, a lansat însă și un avertisment: „În momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv.”

Citește pe DCNews - Secretul grecilor. Prof. Ciurea: De ce sunt sănătoși, veseli și longevivi

 

Câtă apă trebuie să bei pe zi, în funcție de greutatea ta

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, a explicat, într-un interviu acordat DCNews și Spectacola, cum poți calcula cantitatea de lichide de care are organismul tău nevoie.

Șerban Damian a explicat că nu toată lumea are nevoie să bea 2 litri de apă pe zi și că acest aport diferă în funcție de mai mulți factori. „Această valoare este una medie. Este clar că pentru un copil nu se aplică sau, în același timp, pentru o persoană cu o masă corporală mare, sau cineva care face efort susținut. Este, pur și simplu, orientativ și mai curând trebuie să ne ducem către o altă formulă: 35 ml pe kilogram corp / pe zi. Aceasta este o altă valoare medie și putem să ne facem singuri calculul acesta”, a spus Șerban Damian.

„Oamenii își imaginează că trebuie să stea neapărat cu sticla de 2 litri și să o consume. Dar, dacă mănânci fructe, legume, dacă bei lapte, dacă bei ceai, supă, cafea, chiar și bere, toate acestea au compoziție crescută de apă și, atunci, sunt o sursă de hidratare”, a explicat acesta. Mai multe, AICI!

Numărul de beri care te duce direct la ciroză

Alcoolul reprezintă un factor de risc atunci când este consumat fără moderație, a precizat medicul Teodor Bădescu.

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de bere.

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între 10 și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus Teodor Bădescu.

„În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul Teodor Bădescu.

Conform acestuia, „este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă este în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

 

Cât vin poți să bei „ca să fie sănătate curată”

Cât vin poți să bei „ca să fie sănătate curată”. Un răspuns vine de la Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Eu spun că un pahar de vin este sănătate curată. Cine te pune să-l bei pe al doilea?! Al doilea devine toxic!”, a zis Doru Negru la DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel