Anunțuri FALSE. 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda și Belgia păcălite de români cu 450.000 de euro. 28 de persoane, la audieri
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video DIICOT
foto captură video DIICOT
Procurorii DIICOT au destructurat astăzi un grup infracțional specializat în ”fraudă informatică cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor”.

”La data de 06.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu au ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Cluj, Vâlcea și Ilfov” arată comunicatul DIICOT.

Cei vizați puneau anunțuri fictive pe site-uri de comerț online. Ei ofereau spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le dețineau. 

”În fapt, s-a reținut că membrii grupului infracțional organizat au postat anunțuri fictive pe mai multe site-uri de comerț on-line, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le dețineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianți online și au modificat contul bancar destinat plății contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracțional organizat. 

În urma activității infracționale, au fost prejudiciate peste 200 de persoane vătămate, din Italia, Spania, Norvegia, Olanda și Belgia. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la suma de aproximativ 450.000 de euro.

28 de persoane, la audieri

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au fost conduse în vederea audierii 28 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul B.C.C.O. Pitești, polițiștilor de combatere a criminalității organizate din județele Cluj, Vâlcea, Olt, Hunedoara și Arad, precum și de cel al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și I.J.J. Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.” conchide DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel