Data actualizării:
Data publicării:

Anunț pentru toți bucureștenii: Din 2024, troleibuze cu autonomie vor circula prin centrul Capitalei. Nu va mai fi nevoie să schimbați mijlocul de transport

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Centrul Capitalei nu beneficiază de infrastructură pentru troleibuze, însă legătura prin tranzitarea acestuia va fi dată de troleibuzele cu autonomie aflate în plin proces de achiziție. 

”Astăzi am avut o discuție cu reprezentantul furnizorului de troleibuze, avem o licitație atribuită pentru 100 de troleibuze. Vehiculul cap de serie va sosi în București și va fi analizat din punct de vedere al ofertei care să fie corelată cu vehiculul care va fi pus în exploatare. Toate vehicule trebuie să fie furnizate până în martie 2024. De atunci, vom avea doar troleibuze cu aer condiționat în exploatare” a spus directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, în cadrul emisiunii ”D`Economic DCNews” cu Alex Vlădescu de la DCNews și DCNewsTV. 

Șeful STB a mai spus că podeaua troleibuzelor va fi total coborâtă și că vor fi dotate în integralitate cu aer condiționat, ”100 dintre ele beneficiind de autonomie de 20 de km, ceea ce oferă posibilitatea conexiunii nord - sud, est - vest, trecând prin centrul orașului care nu beneficiază de o rețea de troleibuze”. 

”Actualele linii vor fi comasate și se va crea posibilitatea unei circulații directe, fără schimbarea mijloacelor de transport” mai promite Adrian Criț. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel