Anunț îngrijorător: 15.000 de angajați vor fi concediați
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Concedieri
Concedieri

Compania Siemens anunță că va concedia 15.000 de angajaţi, reprezentând 4% din personalul total. Noul CEO, Joe Kaeser, recurge la suplimentarea restructurărilor, în scopul de a consolida poziţia grupului german în raport cu principalii concurenţi, General Electric şi ABB. Siemens are 370.000 de angajaţi la nivel global, transmite Bloomberg, conform

Fostul CEO al Siemens, Peter Loescher, a fost demis după ce compania a anunţat, în luna iulie, că nu va atinge ţinta de profitabilitate pentru anul viitor, de 12% din vânzări. Acest profit presupune şi reducerea costurilor cu 6,3 miliarde euro.

Analiştii economici anticipează că Siemens va înregistra în acest an un provizion de 1 miliard de euro, pentru a acoperi cele 15.000 de concedieri. Siemens produce trenuri, turbine pe gaz, aparatură medicală, automatizări pentru fabrici şi alte utilaje şi echipamente industriale. Circa jumătate dintre concedierile anunţate au fost deja implementate, restul fiind în curs de negociere cu sindicatele. Programul include şi pensionări anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel