Data publicării:
Antrenorul care s-a îngrășat intenționat 10 kilograme. La ce concluzie a ajuns după experiment
Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă, a făcut un experiment îngrășându-se 10 kilograme. Iată la ce concluzie a ajuns.
”Am luat decizia ca în octombrie (2021) să mă îngraș intenționat, ca experiment, cu 10 kg pentru a simți ce simte fiecare persoană care se confruntă cu povara kilogramelor în plus, iar in perioada ianuarie - martie să le dau jos.
Concluzie:
Fiecare kg de grăsime în plus te îmbătrânește cu 1 an
Fiecare kg de grăsime în plus creează 2 km de capilare noi pentru a hrăni grăsimea în plus
Fiecare kg de grăsime în plus pune o presiune de 4 kg/forță pe articulații
Fiecare kg de grăsime în plus cere de mâncare
Fiecare kg de grăsime în plus încetinește organismul
Fiecare kg de grăsime în plus creează hormoni (estrogeni) care dezechilibrează hormonal organismul (raport: estrogen-testosteron)” a scris el pe Facebook, acolo unde a pus și un colaj foto (vezi fotografia articolului).
Recent, specialistul în nutriție Valentin Vasile a arătat și ce înseamnă grăsimea pentru organism.
”Kilogramele în plus nu sunt în primul rând o problemă estetică, ci una de sănătate. În imaginea din stânga este scanarea corporală a unei persoane care cântărește 113 kg. Pata de culoare bej din zona abdominală reprezintă masa de grăsime viscerală, adică grăsimea depusă pe organele interne. A se observa faptul că inclusiv inima este înconjurată de o astfel de zonă de culoare bej. Adică de grăsime. Gândește-te cum te simți iarna, când ești îmbrăcat cu multe straturi de haine, geacă, fular și fes sau atunci când porți costum de ski. Dacă ar trebui să alergi sau să faci mișcări complexe, ți-ar fi foarte dificil. La fel este și pentru organele acoperite de grăsime – nu mai pot funcționa normal. Cine crede că depozitele de grăsime nu fac altceva decât să dăuneze felului în care arată, se înșeală. Pe lângă faptul că fiecare kilogram de grăsime în plus se traduce în 2 kilometri de capilare pe care inima trebuie să le irige, grăsimea funcționează ca o fabrică de hormoni care interacționează cu funcționarea hormonală normală. Așadar, înainte de a mânca acea felie de tort sau un hamburger, cred că ar trebui să te mai gândești încă o dată: își merită prețul? Și viceversa - persoanele care mănâncă orice și continuă să arate exemplar ar trebui să conștientizeze că chiar dacă nu plătesc "factura" imediat punând kilograme inestetice de grăsime, junk food-ul și dulciurile concentrate continuă să fie adevărate torturi pentru buna funcționare a organismului. Și fiți siguri că "factura" va veni și ea, chiar dacă mai târziu. În final, fiecare dintre noi plătim alegerile nutriționale pe care le facem. Ești sigur că îți permiți costul?” a scris, pe Facebook, specialistul în nutriție sportivă și nutriție pentru slăbit Valentin Vasile. Vezi aici imaginea
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News