Antony Blinken spune că în Hong Kong autonomia s-a erodat și nu mai merită un tratament unic diferențiat din partea SUA
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Antony Blinken spune că în Hong Kong autonomia s-a erodat și nu mai merită un tratament unic diferențiat din partea SUA  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Antony Blinken spune că în Hong Kong autonomia s-a erodat și nu mai merită un tratament unic diferențiat din partea SUA / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a precizat că Hong Kong nu mai merită un tratament unic diferențiat din partea legislației americane, deoarece autonomia orașului a fost erodată.

În luna mai a anului 2020, Statele Unite ale Americii au refuzat pentru prima dată să facă certificarea anuală cerută de lege, deoarece Partidul Comunist Chinez (PCC) a reprimat autonomia regiunii Hong Kong.

Într-un raport către Congres, Antony Blinken a declarat că regimul chinez „a continuat să demonteze gradul înalt de autonomie al Hong Kong-ului” în ultimul an, încălcând obligațiile care îi revin în temeiul Legii de bază din Hong Kong și al Declarației comune chino-britanice.

„În special adoptarea guvernului RPC [Republica Populară Chineză] și implementarea de către guvernul din Hong Kong a Legii securității naționale (NSL) au subminat grav drepturile și libertățile oamenilor din Hong Kong”, a precizat Blinken într-un comunicat. Astfel, fosta colonie britanică nu mai merită avantajele comerciale și financiare din SUA de care se bucurase de când a revenit la stăpânirea chineză în 1997, deși a existat o promisiune a Beijingului că va beneficia de o autonomie semnificativă timp de 50 de ani.

„Împreună cu raportul din acest an, am certificat Congresului că Hong Kong nu garantează un tratament diferențiat conform legislației SUA, în același mod în care legile SUA erau aplicate Hong Kongului înainte de 1 iulie 1997”, a conchis Blinken, precizează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel