Antony Blinken s-a infectat cu SARS-CoV-2
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Antony Blinken s-a infectat cu SARS-CoV-2
Antony Blinken s-a infectat cu SARS-CoV-2
Antony Blinekn, secretarul de stat al SUA, s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Secretarul de stat Antony Blinken a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri după-amiază, a anunțat Departamentul de Stat.

Blinken, care este complet vaccinat împotriva coronavirusului, se confruntă cu simptome ușoare, potrivit lui Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. Deși a fost testat negativ marți și miercuri dimineață, Blinken a primit un test PCR pozitiv miercuri după-amiaza.

Price a spus că secretarul de stat nu l-a văzut pe președintele Biden „în persoană de câteva zile”, iar președintele nu este considerat un contact apropiat în conformitate cu liniile directoare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Domnul Biden a fost testat negativ pentru COVID-19 marți, a declarat reporterilor secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. Blinken se va izola și își va desfășura munca virtual.

„Așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în departament și să-și reia sarcinile și călătoriile cât mai curând posibil”, a spus Price într-un comunicat.

„Secretarul Blinken este recunoscător medicilor, asistentelor și personalului medical care oferă Departamentului de Stat servicii de sănătate exemplare și încurajează toți americanii care sunt eligibili să se vaccineze complet pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi de boala severă COVID-19”.

Blinken este ultimul dintr-o listă tot mai mare de oficiali de top din Washington care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în ultimele luni, alăturându-se vicepreședintelui Kamala Harris, președintelui Camerei Nancy Pelosi, procurorului general Merrick Garland și secretarului pentru Comerț Gina Raimondo, conform CBS News.

Bilanț coronavirus, 4 mai 2022. Sub 1.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 831 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 285 mai puțin față de ziua anterioară. 95 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 89 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.113 cu 74 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 179 persoane, cu 14 mai puțin față de ziua anterioară.

Dintre cei 179 pacienți internați la ATI, 162 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 74 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu cinci mai puțin decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel