Antony Blinken: Putin a eşuat deja în obiectivul său strategic - Video
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 26 iun 2022, 21:46
WhatsApp
Putin: Rusia nu vede ''nicio problemă'' într-o eventuală aderare a Finlandei şi Suediei la NATO
Antony Blinken susține că Vladimir Putin a eşuat deja în obiectivul său strategic din Ucraina.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat duminică că preşedintele rus Vladimir Putin a eşuat deja în ceea ce priveşte obiectivul său strategic în Ucraina, transmite Agerpres, citând EFE.

"Să nu confundăm tactica cu strategia. Putin a eşuat deja în obiectivul său strategic, care a fost să pună capăt suveranităţii şi independenţei Ucrainei, să o şteargă de pe hartă şi să o subjuge Rusiei.", a declarat secretarul de stat într-un interviu pentru CNN.

"Aici, Putin a eşuat deja, pentru că o Ucraină suverană şi independentă va exista mai mult decât Putin, iar NATO a devenit mai puternică.", a explicat acesta.

Din punct de vedere tactic, forţele ucrainene se retrag în faţa avansului Rusiei în estul ţăriiŞeful diplomaţiei americane a recunoscut, însă, că din punct de vedere tactic, forţele ucrainene se retrag în faţa avansului Rusiei în estul ţării, dar a reiterat că "cu adevărat important" este eşecul strategiei lui Putin.

Miliţiile autoproclamatei Republici populare Lugansk au anunţat sâmbătă că, împreună cu trupele ruse, au intrat în Lisiceansk, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în această regiune din estul Ucrainei, unde deja au loc lupte în interiorul oraşului.

Trupele ruse au intrat în oraşul Lisiceansk"Miliţia populară şi forţele aliate ale Federaţiei Ruse au intrat în oraşul Lisiceansk. Luptele se dau deja în zona urbană", a declarat pentru TASS Andrei Marociko, locotenent-colonel în cadrul miliţiei din Lugansk.

Lisiceansk este situat în nord-vestul regiunii Lugansk, separat doar de râul Severodoneţ de oraşul său geamăn Severodoneţk, scena unor lupte aprige în ultimele săptămâni şi de unde trupele ucrainene s-au retras vineri.

Căderea Severodoneţkului şi eventuala capturare a Lisiceanskului vor permite Kremlinului să pretindă că a ocupat întreaga regiune Lugansk şi, astfel, şi-a îndeplinit o parte din obiectivul declarat de a "elibera" întregul Donbas, din componenţa căruia face parte şi regiunea Doneţk vecină, notează EFE.

G Ad:

Șoigu a mers în inspecție în Ucraina. Comandații ruși, puși să dea raportul. "Vă asigur că mai aveți multe fapte glorioase de făcut"

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat duminică posturile de comandă ale armatei ruse din Ucraina, a anunţat departamentul militar, scrie Interfax.

"Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a inspectat gruparea de trupe ruse implicate într-o operațiune militară specială în Ucraina. La posturile de comandă ale grupărilor ruse, Șoigu a auzit rapoarte de la comandanți privind situația și acțiunile actuale ale Forțelor Armate Ruse în principalele zone operaționale.", se arată în comunicatul Ministerului Apărării al Rusiei.

Potrivit comunicatului, Șoigu ar fi "acordat o atenție deosebită organizării unui sprijin cuprinzător pentru ostilități și creării tuturor condițiilor de viață necesare în punctele de desfășurare temporară a armatei ruse". În plus, ministrul Apărării al Rusiei a oferit militarilor medalia Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse și Ordinul Curajului pentru eroism și dăruire în îndeplinirea misiunilor de luptă în timpul operațiunii, a mai spus ministerul.

Judecând după videoclipul difuzat de departamentul militar, împreună cu Șoigu, șeful Direcției Operaționale Principale (GOU) a Statului Major General al Forțelor Armate a Rusiei, prim-adjunctul șefului Marelui Stat Major, Serghei Rudskoy, și ministrul adjunct al Apărării Federației Ruse, responsabil cu antrenamentul de luptă, Yunus-Bek Yevkurov, a vizitat trupele ruse din Ucraina. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro