UPDATE: A fost găsită/ Antonina Radu, angajată ISU, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni, dată în urmărire națională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Poliția o caută pe Antonina Radu, de la ISU
Poliția o caută pe Antonina Radu, de la ISU
Antonina Radu, de la ISU, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni, a fost dată în urmărire națională, fiind emis mandat de arestare european, informează Poliția Capitalei.

UPDATE: Antonina Radu a fost localizată în Republica Moldova, conform Antena 3. Ea a verificat clubul și i-a permis să funcționeze, alături de un alt pompier. Are dublă cetățenie, fiind și cetățean moldovean. 

---- 

”Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu închisoarea”, transmite Poliția Capitalei, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, o persoană, respectiv Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată.

”Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate. Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, conchide Poliția Capitalei.

Concret, este vorba despre Antonina Radu, pompier, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni. ”Față de numita Radu Antonina Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției”, potrivit Poliției Române, secțiunea ”Persoane dispărute”.

Decizia judecătorilor în Dosarul Colectiv. Piedone, 4 ani de închisoare cu executare. Cea mai mare pedeapsă, primită de unul dintre patronii clubului

Judecătorii au anunțat sentințele definitive. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, o pedeapsă mai mică faţă de pedeapsa din apel când avea 8 ani şi 6 luni - era pentru abuz în serviciu, consecinţe deosebit de grave. S-a scos această infracţiune de "consecințe deosebit de grave" şi a rămas doar abuzul în serviciu. De asemenea, a primit interdicția de a fi reales în funcție pentru următorii cinci ani, potrivit Antena 3.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv - 11 ani şi 8 luni de închisoare. De altfel, a rămas cu aceeaşi pedeapsă pe care o avea şi la fond. Pedepsele au fost ceva mai mici pentru ceilalţi doi patroni - 8 ani de închisoare pentru Costin Mincu şi 6 ani şi 4 luni pentru Paul Gancea. Amândoi aveau pedepse ceva mai mari în prima instanţă.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel