Data publicării:

Antonescu: Putem discuta cu un PDL care s-a despărțit de Băsescu

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Politica
WhatsApp
blaga_antonescu
blaga_antonescu

Crin Antonescu a admis, într-un intervenție telefonică la Realitatea Tv, că PNL ar putea avea un dialog cu PDL, după despărțirea acestui partid de Traian Băsescu. Co-președintele USL a precizat că nu se pune problema unei colaborări politice, fiindcă PNL este puternic implicat în alianța aflată la guvernare. ”Noi suntem parte într-o alianţă care a primit votul a milioane de români pentru un ciclu electoral întreg", a subliniat preşedintele PNL.

[caption id="attachment_298090" align="aligncenter" width="630"] Sursa foto: Ghimpele[/caption]

Mesajul liderului PNL survine la scurt timp după ce președintele Traian Băsescu a declarat că va începe coagularea formațiunilor de dreapta, altele decât PDL, în care se mai găsesc 50% ”feseniști necinstiți, care fug cu urna”.

Semnalul dat de Traian Băsescu, care se poziționează drept lider al Dreptei, afectează atât PDL cât și PNL; care își dispută acest segment de electorat. Cât privește colaborarea cu Vasile Blaga, un înverșunat apărător al lui Traian Băsescu în vara anului trecut, Antonescu a fost mai rezervat.

"Există multe lucruri care ne despart în continuare de Vasile Blaga, de PDL, ele nu s-au topit peste noapte, dar, repet, faptul că azi, prin votul lor, o majoritate dintre delegaţii la un congres numeros al PDL s-au despărţit de Traian Băsescu poate să fie începutul unui nou drum, care să ducă la nişte discuţii - acum sau altădată - care să ne privească şi pe unii şi pe alţii", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel