Antonescu: Actualii europarlamentari se vor regăsi pe lista pentru PE
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
antonescu Guy Verhofstadt
antonescu Guy Verhofstadt

 Crin Antonescu a declarat vineri că cel mai probabil toți eurodeputații actuali ai PNL se vor regăsi pe lista privind alegerile pentru Parlamentul European din 2014. 

Liderul PNL a arătat, într-o conferință de presă, că nu a discutat cu Guy Verhofstadt despre numele celor care se vor regăsi pe lista PNL la alegerile europarlamentare.

 "Nu am discutat pe nume concrete, în sensul de a discuta componența listei candidaturilor PNL. (...) Nu acum se discută lista. Eu cunosc, dacă este vorba de nume, din relația noastră în timp modul în care dl Verhofstadt și ceilalți colegi apreciază prestația tuturor europarlamentarilor noștri actuali și fără îndoială că aș putea să vă spun, după toate probabilitățile, că se vor regăsi pe viitoarea listă, având deja o experiență și o prestație apreciată și de conducerea grupului, și de toți colegii de acolo", a spus Antonescu.

 El a precizat că în discuțiile cu liderul ALDE din PE au fost abordate trei teme principale, respectiv pregătirea PNL pentru alegerile europarlamentare, situația și pregătirile familiei liberale în Europa pentru acest scrutin și soluțiile și proiectele pe care grupul liberal din PE le va susține în viitoarea legislatură.

 "Suntem în convergență. Susținem aceleași puncte de vedere, domnul Verhofstadt știe că are în România una dintre entitățile liberale cele mai puternice din Europa. Noi știm că avem în Guy Verhofstadt un lider european pe care îl vom susține și alături de care vom fi în această competiție de reașezare a formulelor europene și împreună cu care vom susține un proiect pentru prezentul și viitorul Europei", a spus Crin Antonescu.

 La rândul său, Guy Verhofstadt a punctat că istoria îndelungată a PNL reprezintă un avantaj în privința alegerilor europarlamentare.

 "Știm cu toții că PNL este una dintre cărămizile temeinice cu ajutorul cărora se construiește și se apără tot ce înseamnă valori liberale în Europa și în Parlamentul European. PNL are în România o istorie de lungă durată și cu certitudine ce reprezintă acest partid va avea o mare valoare în favoarea partidului la alegerile care se vor organiza în mai 2014", a indicat liderul grupului ALDE din PE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel