Anton Gherashcenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei: Putin e în zugzwang. Văd următoarele scenarii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Consilierul ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gheraschenko, consideră că Vladimir Putin este într-o situaţie fără ieşire în contextul războiului. Acesta a anunţat cum vede următoarea mişcare a liderului de le Kremlin. 

"Putin s-a băgat într-un zugzwang. Încerc să prezic acţiunile ulterioare ale lui Putin. Este dificil când vine vorba de un psihopat narcisist cu un buton nuclear care a trecut toate liniile roşii posibile. Cu toate acestea, văd următoarele scenarii”, subliniază Geraşcenko.

Ce este Zugzwang

Zugzwang este o situație întâlnită în șah și alte jocuri pe rând, în care un jucător este pus într-un dezavantaj din cauza obligației sale de a face o mișcare; se spune că un jucător este „în zugzwang” atunci când orice mișcare legală îi va înrăutăți poziția, arată Wikipedia.

Cele şase scenarii văzute de Gherascenko

Oficialul ucrainean prevede şase scenarii pentru Putin reieşind din situaţia actuală.

„Să continue, cu bombardamente şi atacuri aeriene, încercuirea Kievului şi ofensiva în sud-estul şi centrul Ucrainei. În acelaşi timp, populaţia din teritoriile temporar ocupate se va confrunta cu foamete şi greutăţi teribile. Reacţia poporului ucrainean este evidentă - distrugerea totală a invadatorilor, zi şi noapte. Kievul, Harkovul, Mariupolul vor deveni Stalingradul, Sevastopolul şi Brestul pentru Putin şi armata de ocupaţie!

Să ocupe şi să impună controlul asupra unui teritoriu imens şi dens populat este peste puterea lui Putin. Podurile, drumurile şi liniile de comunicaţii vor fi în mod constant atacate de partizanii noştri.

Să înceteze ostilităţile şi să retragă armata invadatoare rostogolind în acelaşi timp naraţiunea că operaţiunea de demilitarizare a fost un succes.

Să se agaţe de putere în timp ce ocupă Donbasul, refuză să returneze Crimeea şi ruinează economia în stilul celei din Coreea de Nord, ceea ce ar duce la foamete şi sărăcie.

Să plece şi să transfere puterea unui succesor care să renunţe la Crimeea şi la Donbas şi să plătească despăgubiri de miliarde de dolari pentru miile de ucraineni morţi şi distrugerile cauzate economiei.

„Ce scenariu va alege Putin? Nu ştiu şi nici nu vreau să ghicesc. Pentru că, după zugzwang, (...) îl aşteaptă doar şah şi mat!”, este de părere Anton Gheraşcenko, citat de publicaţia Zerkalo Nedeli, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel