Anticipate. Băsescu: Iohannis- rege, nu președinte. PNL a predat inițiativa PSD-ului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că, în acest moment, PNL a predat inițiativa politică PSD-ului, partid care poate decide de unul singur dacă și când se pot face anticipate.

Traian Băsescu este convins că PNL a greșit când a ales actuala cale de a ajunge la alegeri anticipate, având în vedere slaba reprezentare pe care o are în Parlamentul României, mai ales după decizia de astăzi de la CCR, care îl pune pe Klaus Iohannis în postura de a numi un alt premier în locul lui Ludovic Orban: 

”Dată fiind urgența, eu cred că într-o săptămână avem motivarea CCR. Se vor grăbi judecătorii pentru că e vorba de Guvern! Țara nu are Guvern și trebuie să-i dea președintelui posibilitatea ori să aleagă pe altcineva ori să încerce alcătuirea prin negocieri să obțină majoritate, pentru că anticipatele trebuie să fie uitate. Anticipatele se pot produce numai dacă vrea PSD-ul”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și: CORONAVIRUS. Băsescu: Guvernul italian n-a fost ONEST! Singura apărare pentru România

”Cert este că, acum, conducerea jocului politic este în mâna PSD-ului. Președintele Iohannis trebuie să țină cont de faptul că, în afara unei înțelegeri, PSD-ul poate ține guvernul interimar până la alegerile din noiembrie. Asta este o lecție: când nu ai toți pașii să nu te apuci (de anticipate - n.r.). A greșit cine a lăsat impresia că ăsta e drumul. Nu ăsta e drumul! Și n-aș spune neapărat Iohannis. Iohannis are doar o părere, dar are în spate un partid politic care a câștigat europarlamentarele, care l-a susținut pe președinte să ia 63% - că-i putem spune rege, nu președinte cu scorul ăsta - dar care s-a lăsat antrenat într-o idee absolut contrară a ceea ce putea să facă cu 20% cât are în mod real în Parlament. PNL a dus lucrurile într-o zonă în care, pur și simplu, a predat inițiativa politică PSD-ului”, a mai spus europarlamentarul PMP Traian Băsescu, la Realitatea Plus, luni seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel