ANSVA, controale litoral. Amenzi de peste 700.000 de lei
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 12 sep 2017, 16:08
WhatsApp
În această vară, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat peste 2.300 de verificări la unităţi de alimentaţie publică de litoral şi au aplicat amenzi de peste 700.000 de lei.

Au fost verificate 2.310  unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, aproape jumătate dintre acestea fiind restaurante, pizzerii şi unităţi fast-food.

“În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, folosirea în unităţile alimentare a ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, echipele de control au aplicat 319 amenzi, în valoare de 716.920 de lei.

Pe durata Comandamentului Sezon Estival, inspectorii sanitar veterinari au confiscat 3.302 kilograme de produse alimentare, au fost emise cinci ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru patru restaurante şi o pizzerie, precum şi trei ordonanţe de interzicere a activităţii pentru două unităţi tip fast-food şi un bufet, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?