Data actualizării:
Data publicării:

ANPC, ”zână bună” pentru Nordis. Horia Constantinescu, prietenul Laurei Vicol: Știu cine are acțiuni

Autor: D.C. | Categorie: Stiri
WhatsApp
Horia Constantinescu alături de Pescobar, după un alt caz controversat: ANPC a anunțat că închide Taverna Racilor pentru un an, restaurantul a fost redeschis peste o lună
Horia Constantinescu alături de Pescobar, după un alt caz controversat: ANPC a anunțat că închide Taverna Racilor pentru un an, restaurantul a fost redeschis peste o lună

Horia Constantinescu, șeful ANPC, care promova Ferma Dacilor pe rețelele de socializare, mai are un prieten cu probleme: Laura Vicol, soția principalului asociat în firma Nordis.

În cazul pensiunii care a ars, făcând opt victime, Constantinescu a susținut că prin postările sale sprijinea micii întreprinzători.

„De la ce am mâncat eu acolo şi promovarea produselor româneşti până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră atunci când mâncaţi într-un local cereţi toate autorizaţiile”, a scris Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook, după ce a fost acuzat că inspectorii ANPC au ocolit Ferma Dacilor. Nu existau reclamații, iar ANPC nu are competență ISU, a spus Constantinescu, atunci când a fost întrebat de ce nu au fost verificate autorizațiile la incendiu ale prietenului său, Cornel Dinicu. 

În cazul prieteniei cu Laura Vicol, lucrurile se complică. În 2022, Constantinescu posta o fotografie alături de Laura Vicol și o numea „Zâna bună a vremurilor pe care le trăim”. Vicol îi răspundea: „Îți mulțumesc din suflet, prieten drag, ești un om minunat! O viață avem, să o trăim frumos, cu credință în suflet și dragoste de oameni. Restul e can-can”.

Reclamații privind clauzele abuzive din ante-contractele încheiate de Nordis, însă, ajungeau la Protecția Consumatorului și nu erau can-can.

În anul 2023, când se primise cel puțin o reclamație cu privire la clauzele abuzive din contractele Nordis, ANPC desfășura un control tematic la dezvoltatorii imobiliari. Controlul fusese aprobat chiar de Horia Constantinescu și avea ca temă „identificarea clauzelor abuzive încheiate între comercianți și consumatori”, scrie Recorder.

În evidențele ANPC din 2023 figurează un singur control la Nordis și s-a dispus o sancțiune ridicolă, comparativ cu cifra de afaceri a companiei: 1000 de lei.  Inspectorii ANPC nu sesizează nicio altă instituție a statului, după controlul tematic la Nordis.

Un client, în disperare de cauză, l-a contactat pe WhatsApp chiar pe președintele ANPC, Horia Constantinescu. La scurt timp, Constantinescu i-a răspuns reclamantului care l-a contactat pe WhatsApp: „Vă mulțumesc că mi-ați atras atenția. Indiferent de dimensiunea sau vizibilitatea unui operator economic, am ales să respectăm legea. Nu sunt ipocrit! Știu cine are acțiuni la Nordis!”.

Horia Constantinescu a fost șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, funcție din care a plecat în primăvara acestui an pentru a candida la Primăria Constanța. Laura Vicol, soția acționarului majoritar al firmei Nordis, a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Cameră, după ce firma a intrat în insolvență și a apărut în spațiul public informația că DIICOT a început să investigheze schema financiară a Nordis. Dosarul, care în prezent se află în stadiul „in rem” (adică este cercetată fapta), vizează infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel