Data actualizării:
Data publicării:

Gazprom și Lukoil, printre companiile rusești taxate de ANPC. Amenzi de 1,4 milioane de lei

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
ANPC (Facebook)
ANPC (Facebook)
ANPC a dat 104 amenzi companiilor rusești din România, printre acestea aflându-se Gazprom și Lukoil. 

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a anunțat la B1TV, că în urma controalelor recente au fost date 104 amenzi în valoare de 1,4 milioane lei mai multor companii rusești din România, printre acestea numărându-se și comercianții de combustibil Gazprom și Lukoil. De altfel, o parte dintre acestea au fost închise temporar, iar pentru altele s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte. 

”Este lesne de înțeles că din cauza situației din Ucraina mai mulți cetățeni au ales să ne transmită informații legate de activitatea comercială a operatorilor economici de care vorbeați în deschiderea acestui material, motiv pentru care am hotărât – așa cum am obișnuit cel puțin în ultima perioadă – o abordare unitară la nivel național. Au fost verificate punctele de lucru ale celor vizați, respectiv comercianții de combustibil Gazprom și Lukoil, cât și o structură comercială ce promovează în mare parte produse de origine rusească, motiv pentru care sancțiunile aplicate în urma acestei acțiuni de controlă respectă algoritmul cu care v-am obișnuit în ultima perioadă, adică acolo unde este necesar aplicăm sancțiuni, acolo unde este necesar dispunem oprirea temporară, cel puțin, a prestărilor de servicii. Acțiunea va continua și zilele acestea. Sperăm să facem simțită din nou prezența Autorității pe piață, în sensul în care ne dorim să îi determinăm pe operatorii economici să respecte legislația și mai ales consumatorii”, a explicat Horia Constantinescu, la B1TV.

Controalele au fost „în absolut toată țara”

”A fost o tematică națională coordonată de Direcția generală de control pentru că, așa cum spuneam și mă repet, dorim o abordare unitară, este o politică pe care eu am încercat să o implementez încă din primul mandat, din 2019. Nu mi se pare normal ca la nivelul județelor diferite să avem abordări diferite, suntem o singură autoritate, or aplicarea sancțiunilor și evaluarea constatărilor de pe teren trebuie să se facă în mod unitar”, a mai precizat Horia Constantinescu.

Vezi și: Cea mai mare frică a unui șofer din București din cauza războiului Rusia-Ucraina. Aveți grijă: Nici pe timp de liniște nu e recomandat să luați această decizie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel