ANM, prognoza meteo. Temperaturile scad, iar ploile revin
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
ANM anunță că un front atmosferic rece va tranzita România, astfel încât temperaturile vor scădea semnificativ și vor reveni ploile.

„Un proces de răcire se va resimți chiar de astăzi în vestul, nordul și centrul teritoriului, acolo unde maximele se vor situa între 13 și 18 grade. Însă, în partea de sud și sud-est a teritoriului, astăzi, va fi chiar mai cald decât ieri, cu temperaturi între 20 și 24-25 de grade. 

Mâine se încălzește în sudul, centrul și în estul teritoriului, astfel încât temperaturile maxime vor atinge 28...29 de grade în extremitatea de sud a țării. 

Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre dintre nord-vest către sud-est, astfel încât va determina apariția ploilor, mâine în nord, în vest și în centru, iar sâmbătă mai ales în sud-est. Odată cu acestea, și o masă de aer rece va determina o vreme răcoroasă în toate regiunile, sâmbătă în mod deosebit, cu maxime ce se vor situa între 13...14 grade în nord și în centru și până la 20...21 de grade în extremitatea de sud a teritoriului. 

Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde este posibil să mai vedem precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a spus meteorologul Alina Șerban la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel