ANM, avertizare cod portocaliu în mai multe judeţe. Se anunţă ploi torenţiale
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Chris Kane, pexels
Fotografie de la Chris Kane, pexels
ANM a emis o nouă avertizare cod portocaliu de vreme instabilă. De asemenea, este în vigoare şi un cod galben de ploi. 

Până pe 2 septembrie, la ora 21:00, este în vigoare un cod GALBEN de instabilitatea atmosferică accentuată. În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Tot până pe 2 septembrie la ora 21:00, În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp.

VEZI HARTA ZONELOR AFECTATE

Vremea în Bucureşti 

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar spre seara zilei de vineri (2 septembrie) probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Astăzi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar mâine va fi de 25...27 de grade. Temperatura minimă va fi de 16...17 grade.

Vine toamna! Vremea în septembrie 2022. Gabriela Băncilă (ANM): Vor fi diferențe de cel puțin 10 grade Celsius

Gabriela Băncilă, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în luna septembrie:

„În fiecare dintre cele patru săptămâni care acoperă mare parte din luna septembrie, temperaturile, în medie, sunt apropiate de normă sau ușor peste normă. O vreme destul de agreabilă din punct de vedere termic. Dacă este să privim la hărțile cu diferența cantității de precipitații normale pentru săptămâna respectivă și ceea ce se estimează, vedem că predomină acele nuanțe de verde, mergând în unele săptămâni, în anumite zone, spre o intensitate foarte mare a acestor nuanțe, semn al faptului că acele cantități de precipitații vor fi peste medie.

Putem să ne pregătim, mai ales pentru zonele de munte, de drumeții, pe un regim termic agreabil pentru luna septembrie, cu plusuri și minusuri, dar ar trebui să avem la îndemână și ceva de ploaie și, pe de altă parte, să urmărim și informațiile meteorologice.

Este suficient să ne uităm la această săptămână, unde sunt câteva zile în care, în anumite zone din țară, cum este SE-ul țării, este foarte cald și sunt precipitații foarte puține, iar în a doua parte a săptămânii să avem zile cu vreme foarte instabilă, cu furtuni și cantități mari de precipitații punctiform. Media o să pondereze, o să niveleze aceste extreme.

Pe de o parte vor fi temperaturile foarte ridicate, iar pe de altă parte vor fi valorile de 23-25 grade Celsius. Adică, în decurs de o săptămână vom vorbi despre diferențe de cel puțin 10 grade între temperaturile de la începutul săptămânii și cele care se vor înregistra în a doua parte, pe un fond termic mai ploios“, a spus Gabriela Băncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel