Data publicării:

ANM anunţă ploi, cu tunete şi fulgere, în prima zi de Paşti. Zonele vizate

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
ANM a emis o avertizare meteo de ultimă oră. 

De duminică, 16 aprilie, ora 12:00, până luni, 17 aprilie, ora 10:00, a intrat în vigoare o avertizare nowcasting de vreme rea, cu ploi moderate şi intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat, ploile, mai ales sub formă de aversă, însoțite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a țării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45...50 km/h în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

În cea mai mare parte a săptămânii viitoare vor fi perioade cu averse - în general moderate cantitativ - în majoritatea zonelor.

Cum va fi vremea în Capitală 

Valorile termice diurne vor scădea față de cele din ziua precedentă și vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16...17 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp și posibil în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35...45 km/h. Minima termică va fi de 8...9 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel