ANM, alertă meteo de Cod Galben 4 - 5 ianuarie 2022. Prognoza specială pentru București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis alertă meteo de Cod Galben până miercuri seară. 

ANM, alertă meteo de Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis alertă meteo de Cod Galben. Avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 20:00, și este valabilă până mâine, la ora 18:00. Se anunță intensificări ale vântului. 

”În intervalul menționat, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 km/h și temporar de peste 90 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50...55 km/h, se vor semnala local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei.” a anunțat ANM. 

Alerta de Cod Galben este emisă când fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Citește și: Vremea pe toată luna ianuarie. Până când ţin temperaturile ridicate

Prognoza meteo specială pentru București

Meteorologii au emis și prognoza meteo specială pentru București, pentru intervalul 4 ianuarie 2022, ora 20:00 - 5 ianuarie 2022, ora 18:00. Conform acesteia, în Capitală va fi vreme de primăvară, cu vând slab, până la moderat, temperatură minimă pozitivă și temperatură maximă ce ajunge până la 15 grade Celsius. 

”La noapte cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va fi de 2...4 grade. Mâine vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatura maximă de 14...15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.” au anunțat meteorologii. 

În curând, însă, se va schimba vremea în Capitală. Va mai fi vreme caldă, de primăvară, până joi, 6 ianuarie 2022. Vineri se va răci cu 10 grade față de ziua precedentă, iar pentru ziua de sâmbătă sunt prognozate precipitații pentru București, chiar precipitații mixte. Astfel, maxima în ziua de vineri, 7 ianuarie 2022, nu va depăși 4 grade Celsius. Săptămâna viitoare va aduce și minime negative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel