ANI: Suspiciuni privind un director OSIM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
osim
osim
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, joi, că a constatat existenţa indiciilor privind o posibilă încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Alexandru Cristian Strenc, fost director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). 

"Persoana evaluată, în calitate de director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu atribuţii de director general, a semnat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a ocupat funcţia de examinator de stat de specialitate", se precizează într-un comunicat al ANI .

Conform aceleiaşi surse, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 - Bucureşti în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Alexandru Strenc a infracţiunii de conflict de interese, care se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, relatează Agerpres.

Iată dreptul la replică al lui Alexandru Cristian Strenc:

"Articolul a apărut ca urmare a unui comunicat ANI care a fost reluat cu "entuziasm" de o mare parte a presei românești. Sper sincer să credeți că istoria pentru care am fost dat la ANI chiar de instituția OSIM la care îndrăznesc să spun că am pus tot sufletul și abnegația și i-am dat plus valoare prin activitatea mea, are la bază o "mizerie umană" cum din păcate sunt multe în ziua de azi. Oricum din punct de vedere ziaristic este un story de film și arată din păcate halul în care sunt gestionate posturile politice la nivelul instituțiilor publice, eu nefiind un om politic. 

Chiar cred că sunt printre cei mai buni (dintre puținii) specialiști pe car îi are România în proprietate intelectuală și nu merit mizeria de care am parte.

Această parte profesională pare a nu fi de interes însă după mizeria de plângere la ANI am fost "demolat" cu o "vigoare" demnă de o cauză mai bună.

Suntem pe o pantă greșită în România atât în presă cât și în managementul instituțiilor publice românești și și în cazul meu concret, în fața bunului Dumnezeu eu mă consider nevinovat și sunt convins că va rezulta acest lucru."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel