
Cei aproximativ 13.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor intra în şomaj tehnic, prin rotaţie, începând cu 13 aprilie şi până pe 7 iunie, măsura fiind luată în urma reducerii semnificative a vânzărilor de energie electrică şi, implicit, a veniturilor companiei, scrie Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presă postat duminică seara pe site-ul companiei, în vederea reducerii contactului apropiat între angajaţii societăţii, pentru prevenirea şi limitarea apariţiei unor cazuri de infecţie cu COVID-19, Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 a impus luarea unor măsuri restrictive inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor operatorilor economici, o parte din activitatea economică a ţării fiind redusă semnificativ cu consecinţe directe asupra consumului de energie electrică la nivel naţional.
Reducere semnificativă a vânzărilor
În acest context, în perioada ianuarie - martie, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare. Pentru evitarea unor grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra angajaţilor, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporara a activităţii, fără încetarea raporturilor de muncă.
"În acest sens, s-a stabilit la nivelul fiecărei entităţi organizatorice schema minimă de personal care poate asigura desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă şi întreruperea/reducerea temporară a activităţii societăţii în perioada 13 aprilie - 5 iunie, ce va avea ca efect programarea, în acest interval, a unui număr de minim 17 zile lucrătoare în şomaj tehnic /salariat, într-o singură tranşă sau în cel mult două tranşe. În intervalul 13 aprilie - 10 mai vor intra în şomaj tehnic un număr de 6.532 de salariaţi din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaţilor să intre în şomaj tehnic în intervalul 11 mai - 7 iunie", se precizează în comunicatul CEO.
Aceeaşi sursă arată că, pe perioada şomajului tehnic, salariaţii CE Oltenia vor beneficia, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate, de o indemnizaţie brută reprezentând 75% din salariul de bază, spor vechime şi adaos lunar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News




Citește articolele cu aceleași etichete:
- Ambulanța a venit pentru Mircea Badea în direct, la Antena 3 CNN! Cât avea tensiunea
- Domeniile care scapă de plata CASS, după ce s-a aflat că vor scădea salariile. Anunţul lui Ciolacu
- Schengen. Gerhard Karner, nou mesaj privind șansele României de aderare
- "Ne-am dus de mânuță la ea". Cine este femeia cu care Oana Zăvoranu ar fi fost înșelată: "A făcut tot posibilul să-l stoarcă de bani"
- Horoscop 28 septembrie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care trebuie să fie atentă la bani. Mare grijă cui împrumuți sau de la cine iei!
- Lovitură pentru OMV. Rareş Bogdan: Foarte bine că Marcel Ciolacu nu a acceptat! Ursula von der Leyen fusese informată de „Klaus”, cum îi spune ea
- Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
- Tancurile americane Abrams, folosite de armata ucraineană "când va fi momentul"
- Nehammer, ţinta criticilor în Austria. I-a trimis pe copii să mânânce fast-food şi îi critică pe austrieci că nu muncesc mai mult
- De ce nu este bine să faci duș în fiecare zi. Motivele dezvăluite de un studiu de la Harvard