Angajații care refuză vaccinarea își riscă locul de muncă, anunță o companie aeriană
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
O companie aeriană a anunțat că angajații care refuză vaccinarea își riscă locul de muncă.

Conform BBC, Cathay Pacific a transmis personalului său de zbor că trebuie să se vaccineze împotriva Covid-19 până în data de 31 august 2021 sau riscă să-și piardă locul de muncă. Compania aeriană cu sediul în Hong Kong susține că logistica a devenit „dificilă și complicată” din cauza nevoii de a segrega personalul de zbor în funcție de vaccinare. Pe termen scurt, spune Cathay Pacific, compania poate acomoda angajații care nu pot să se vaccineze încă.

Însă, problema este mai complexă pe termen mediu și lung. „Vom revizui situația din viitor a celor care nu se vor vaccina”, se arată într-un comunicat al firmei cu sediul în Hong Kong, adăugând că va „analiza dacă pot sau nu să mai fie angajați pe post de echipaj aerian”. Compania anunță că 90% din piloți și 65% din echipajul de bord au fost vaccinați sau au deja programare pentru a se imuniza.

Doar cei vaccinați vor putea să evite carantina în anumite destinații

                      

„Devine tot mai clar că doar cei vaccinați vor putea să se întoarcă din cele mai multe zone fără carantină”, mai spune compania pentru care operaționalizarea zborurilor globale este vitală. „Vaccinarea este o componentă crucială” a continuării acestei activități. „După o consiliere foarte atentă, acum am luat decizia ca toți membrii de echipaj din Hong Kong să fie vaccinați împotriva Covid-19 până pe 31 august 2021”, mai transmite Cathay Pacific. Anunțul vine în condițiile relaxării unor restricții de călătorie din Hong Kong, la finalul acestei luni.

Hong Kong-ul nu stă bine la rata de vaccinare

Rata de vaccinare din regiunea administrativă specială a Chinei este destul de scăzută, cu doar 27% din locuitori imunizați cu prima doză, în timp ce populația vaccinată complet este de doar 17,6 procente.

Companiile aeriene ale lumii au folosit diverse strategii pentru vaccinarea echipajului de zbor. La începutul săptămânii acesteia, United Airlines a anunțat că doar cei vaccinați vor mai putea lucra în cadrul zborurilor către destinații de risc, din august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel