Angajat de la salubrizare, mort din cauza caniculei
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a demarat joi o anchetă după ce un bărbat, angajat al societăţii de salubrizare a Iaşiului, a murit din cauza temperaturilor ridicate. 

Echipajul cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a intervenit în urma apelului la 112 solicitat pentru un bărbat căruia i s-a făcut rău din cauza căldurii.

Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iaşi, a precizat că bărbatul se afla într-un loc public, în zona Podu de Piatră.

'La locul solicitării a fost găsit un bărbat de 32 de ani care se afla în stare de hipertermie, cu sincopă hipertermie, cianoză şi dispnee. După acordarea asistenţei medicale de către echipajul de pe ambulanţă, bărbatul a fost dus la Spitalul Sfântul Spiridon, pentru investigaţii', a declarat Nicolai Pralea. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon au încercat să salveze viaţa tânărului, însă manevrele au fost zadarnice.

'Pacientul a fost adus în stop cardio respirator. S-a efectuat resuscitare timp îndelungat, dar fără rezultat. Temepratura corporală era de 40,3 de grade Celsius, ceea ce înseamnă hipertermie gravă. S-a anunţat poliţia şi Institutul de Medicină Legală pentru a stabili cauzele decesului', a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD. Vasile Câtea, directorul SALUBRIS, a declarat că bărbatul intrase în tură la ora 6 dimineaţa.

'Colegii au spus că pur şi simplu s-a simţit rău. Până a venit Salvarea a leşinat. El era la colectarea deşeurilor, unde nu e efort fizic ridicat. În plus, nu lucra într-un loc expus la soare. Nu cred că trebuie să ne gândim la varianta că soarele a fost de vină. Se face o anchetă internă, dar şi de la cei de la ITM. Vom vedea ce spun şi cei de la Medicină Legală', a spus Vasile Câtea.

Cei de la ITM au declarat că au început o anchetă în acest caz, pentru a vedea dacă au fost respectate prevederile legale.

'Am început procedurile de cercetare. Vom vedea dacă au fost respectate prevederile legale, cine se face vinovat de moartea acestui muncitor. Din primele declaraţii ale muncitorilor reiese că au primit apă minerală. Apa minerală nu e suficientă. Canicula poate pune probleme chiar dacă suntem mai tineri sau mai în forţă', a declarat Tanasievici, purtător de cuvânt al ITM Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel