Angajamentul lui Gabriel Oprea în fața alegătorilor, "viitor ministru și posibil membru al Guvernului"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oprea
oprea

Președintele UNPR Gabriel Oprea se prezintă în fața alegătorilor din sectorul 2 cu un program politic în care precizează că se angajează să militeze pentru alocarea de resurse pentru dezvoltarea sectorului, pentru adoptarea proiectului privind taxarea averilor foarte mari, dar și ca un viitor ministru și posibi membru al Guvernului, care va milita pentru crearea de locuri de muncă.

Gabriel Oprea și-a prezentat pe pagina personală de internet programul politic, unde precizează care vor fi angajamentele sale în următorul mandat, dacă alegătorii din sectorul 2 îi vor acorda votul de încredere pentru Parlament. Precizând că de peste 10 ani, în echipă cu primarul Nicolaie Onțanu aduce resurse pentru dezvoltarea sectorului, liderul progresiștilor susține că principalul său angajament este adoptarea proiectului de lege privind taxarea averilor foarte mari, inițiativă care îi și aparține, "cu scopul de a asigura fondurile necesare creşterii pensiilor şi ajutoarelor sociale". Oprea menţionează că premierul Victor Ponta şi-a declarat sprijinul pentru legea respectivă, care ar la bugetul statului, 3 miliarde de euro în fiecare an.

Un alt angajament al politicianului vizează obținerea de resurse necesare dezvoltării Sectorului 2, arătând că "un senator puternic și activ, un om cu experienţă" cum este el, poate realiza acest deziderat. "Gabriel Oprea va susţine puternic alocarea de resurse pentru ca primarul Onţanu să finalizeze programul de reabilitări termice a blocurilor şi pentru a extinde programul şi la case (termoizolare, panouri solare). Prin sprijinirea programului de reabilitări termice, se vor crea în continuare multe locuri de muncă în Sectorul 2. De asemenea, Gabriel Oprea va ajuta la menţinerea locurilor de muncă din Parcul ecologico-industrial Gherghiţei (1.700 de locuri de muncă) sau din Parcul Industrial Pipera şi îi va sprijini pe oamenii de afaceri din Sectorul 2 care creează locuri de muncă", se mai arată în programul electoral al uneperistului.

Oprea se prezintă ca viitor ministru. "Gabriel Oprea este un om profund ataşat valorilor de stânga, un viitor ministru în Guvernul USL, care va milita pentru crearea de locuri de muncă", se mai spune pe pagina senatorului, fără a preciza ce portofoliul ar urma să primească.

Militar pofund atașat principiilor de ordine și disciplină, liderul UNPR mai promite că va sprijini Primaria Sectorului 2 pentru a întări capacitatea de acţiune a Poliţiei Locale şi va dinamiza activitatea Poliţiei naţionale în Sectorul 2, va spijini Primăria Sectorului 2 pentru obţinerea resurselor în vederea continuării programelor de asfaltare a străzilor şi îmbunătăţire a serviciilor de salubritate, precum și programul Primăriei Sectorului 2, privind rezolvarea problemei câinilor vagabonzi. "Gabriel Oprea este adeptul soluțiilor umane de eliminare a câinilor de pe strâzi. (...) Gabriel Oprea va susține în Guvenarea USL și în Parlament alocarea de fonduri către primării pentru sterilizare și construirea de adăposturi", se mai arată în programul liderului UNPR.

Anticiparea liderului UNPR că va unul dintre membrii viitorului Guvern USL-ist s-ar putea adeveri, deoarece și în octombrie 2008, pe când era în PSD, în calitate de preşedinte al departamentului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Oprea a emis un comunicat în care printre altele spunea că ar fi “viitor ministru de Interne, se pare, într-o eventuală guvernare PSD”. După numai două luni, Gabriel Oprea a devenit ministrul de Interne în primul guvern condus de Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel