Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Andrei Văduva (IGSU): În 2018, numărul incendiilor cu aproape 15% mai mic decât în 2017

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
În 2018, numărul incendiilor a scăzut cu aproape 15% faţă de anul anterior, însă nu s-a reuşit reducerea numărului victimelor în incendii, a declarat, marţi, Andrei Văduva - ofiţer specialist prevenire în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

"În 2018, numărul incendiilor a scăzut cu aproape 15% faţă de anul anterior. Din păcate, nu am reuşit reducerea numărului de victime. Ca urmare a incendiilor, în 2018 au fost 955 de victime, răniţi şi decedaţi, cu doi mai mult decât în anul anterior. Cele mai multe victime se încadrează în categoria 26 - 55 de ani. Acest lucru l-am putea explica şi în măsura în care aceştia sunt persoane care încearcă să intervină pentru stingerea incendiului în locul respectiv", a spus Văduva, la conferinţa "Siguranţa la incendiu în clădiri: Despre protejarea vieţilor şi viitorul dezvoltării urbane".

În ceea ce priveşte incendiile în locuinţe, cifrele au stagnat în ultimii doi ani, potrivit ofiţerului IGSU.

"Dacă ne referim la incendii la locuinţe, cifrele au stagnat în anii 2018 şi 2017 - am avut 6.911 incendii la locuinţe, 41% în mediul urban, 58% în mediul rural. Principalele cauze ale incendiilor - coşul de fum defect sau necurăţat este principala cauză, responsabilă de 33% dintre incendiile produse anul trecut, următoarea pondere o reprezintă instalaţiile electrice defecte sau improvizate - 22%", a mai spus Andrei Văduva.

În România, conform datelor IGSU, în perioada ianuarie 2012 - octombrie 2018, au avut loc peste 40.000 de incendii la locuinţe, soldate cu circa 3.400 de persoane decedate sau rănite, se arată într-un material realizat de organizatorul conferinţei - Coaliţia pentru Siguranţa la Incendiu a Clădirilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel