Data actualizării:
Data publicării:

Andrei Mocanu: Cum ne alegem corect ținuta în funcție de eveniment

Autor: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum ne alegem corect ținuta în funcție de eveniment
Cum ne alegem corect ținuta în funcție de eveniment
Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a fost invitatul Rominei Băluță, în cadrul emisiunii „Ținuta la control”, de la Spectacola și DC News, unde a vorbit despre cum ar trebui să ne alegem ținuța potrivită în funcție de eveniment.

Andrei Mocanu, stilist vestimentar, a spus ce înseamnă dress code cocktail: 

„Dress code-ul cocktail este unul destul de general. Se refereră în mare parte la ținutele pe care le porți la o ieșire cu prietenii, la un restaurant, undeva după-masă, după ora 17:00. Acesta este întâlnit la foarte multe evenimente, are diferite abordări, dar în mare parte fetele ar trebui să poarte rochii lejere, midi, cu croiuri nu foarte complicate, siluete simple. Bărbații, la un dress code cocktail pot alege o pereche de blugi, cu un tricou polo. Același lucru este valabil și pentru ținuta smart casual”, a precizat stilistul vestimentar Andrei Mocanu.

Dress code black tie

„Dress code-ul black tie este unul destul de sobru. Este cel mai întâlnit dress code la evenimentele mondene. Black tie-ul a plecat de la purtarea papionului negru, care cumva ar trebui să fie obligatoriu într-un astfel de eveniment, pentru bărbați. Aceștia ar trebui să abordeze o ținută cu costum, cu papion, cămașă albă, papion negru sau cămașă neagră, cu pantofi în nuanțe de negru, bleumarin închis sau tonuri de gri închis, deși nu aș recomanda acest lucru, dar nu este greșit. Doamnele ar trebui să aleagă o rochie cu pantofi, cu accesorii puține, nu trebuie să exagerăm. De asemenea, geanta nu trebuie să fie una mare, voluminoasă, pe care o purtăm de zi cu zi. La acest dress code ar trebui să avem o geantă mică de tip clutch. Și cam asta este în mare”, a spus Andrei Mocanu.

Dress code casual 

„Dress code-ul casual este stilul pe care îl abordăm zi de zi. Inclusiv când mergi la serviciu adopți un stil casual, de cele mai mai multe ori. Asta dacă nu ai un eveniment important acolo. Aici putem combina blugii cu cămașă, sacou, putem avea fuste, putem avea rochii cu un sacou peste, depinde și de mterialul acestora. Adică avem libertate de exprimare”, a declarat Andrei Mocanu.

Dress code business

Dress code-ul business este folosit de oamenii de afaceri, mai mult. Ca bărbat trebuie să ai un costum la care să pui o cravată. Acesta trebuie să fie în nuanțe închise: tonuri de gri, bleumarin sau negru, iar doamnele pot aborda și ele un costum, clasic masculin, pentru că este la modă acum. Sau pot aborda o rochie cu o lungime medie, pe care să o accesorizeze ușor”, a mai precizat Andrei Mocanu.

Dress code glamour 

„Cumva, cuvântul glamour îți impune să ai o rochie sau o ținută extravagantă. Ei bine, nu este așa. Pentru a fi în temă și pentru a avea o ținută bună, ca fată poți purta și o fustă cu paiete pe care poate o ai în dressing și nu știi când să o folosești, ei bine, când ai un dress code de genul acesta este momentul să o scoți. O fustă cu paiete argintii la care poți adăuga o pereche de stiletto aurii, poți adăuga o cămașă cu spatele gol sau o bluză cu umerii goi. Deci nu trebuie neapărat să ai o rochie. Ca bărbat, fiind puțin mai limitat din punct de vedere stilistic, comparativ cu o doamnă, trebuie să ai un costum”, a adăugat Andrei Mocanu.

Dress code black and white 

„Ar trebui să abordăm ținute doar în alb și negru, deși majoritatea oamenilor au senzația că dacă te îmbraci în alb și negru este cea mai sigură situație. Este posibil să dai greș. Sunt două non-culori care se asortează destul de greu între ele. trebui să ții puțin cont de anumite lucruri, să nu exagerezi, dar putem să abordăm orice stil dorim noi, atâta timp cât respectăm dress code-ul black and white”, a spus Andrei Mocanu.

Dress code white tie

„Este cel mai greu dress code. Nu este prezent la foarte multe evenimente. Este un dress code pe care Casa Regală îl abordează de fiecare dată. Sau dacă mergi la un eveniment la care sunt foarte multe persoane importante sau la o premieră, un film, este un dress code unde trebuie să fii cel mai elegant.”, a mai adăugat Andrei Mocanu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel