Andrei Gheorghe, incinerat. Reacția unui preot
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe a fost incinerat.

Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio şi televiziune, a murit, luni seara, la vârsta de 56 de ani. Sâmbătă, 24 martie, a fost incinerat.

Reacția unui preot

Preotul Visarion Alexa spune că trupul nu trebuie distrus. „Așezăm trupul în mormânt. Crezul nostru se încheie așa: Aștept învierea morților. Trupul nu e o închisoare a sufletului, un loc rău. Trupul și sufletul sunt create de Dumnezeu. Trupul nu este ceva rău, care trebuie distrus", a spus preotul Visarion Alexa, sâmbătă, la Antena 3.

„Niciun preot ortodox nu poate participa la o ceremonie de incinerare și nici la pomenirile de după. În 2012, s-a readus în atenția preoților și a bisericii aceste lucruri. Domnul Andrei Ghoerghe a spus că e ateu, nu crede în Dumnezeu și nu va dori preoți la slujba de înmormântare. Familia și biserica a respectat dorința”, a mai spus preotul Visarion Alexa.

[citeste si]

Andrei Gheorghe s-a născut în 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia. A fost prezentator de emisiuni radio şi televiziune, dar a realizat şi filme documentare. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia rusă-engleză din cadrul Universităţii Bucureşti. El şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa. Ulterior, el a lucrat la Radio Sky Constanţa, iar consacrarea i-au adus-o emisiunea "13-14" realizată la Pro FM (1996-2002) şi postura de prezentator la Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel