Andreea Sava: Iată problemele de sănătate care te împiedică să slăbești!
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
femeie
femeie
Andreea Sava a vorbit despre problemele de sănătate care te împiedică să slăbești.

”Există multe persoane care se plâng că se îngrașă deși nu mănâncă mare lucru sau că nu reușesc să slăbească indiferent ce ar face. Bineînțeles că, în foarte multe cazuri, acești oameni doar exagerează sau nu iau în calcul că nu întotdeauna este importantă doar cantitatea. Ce anume mănânci nu este doar un detaliu. Una este să mănânci un kg de ciocolată și alta e un kg de varză. Dar, exceptând aceste cazuri, nu este mai puțin adevărat că există afecțiuni care provoacă îngrășarea sau care împiedică scăderea în greutate. Dacă respectând la milimetru o cură de slăbire dată de un specialist de încredere nu reușiți să slăbiți, atunci în niciun caz să nu vă apucați să vă înfometați! Mergeți la doctor”, a scris jurnalista pe blogul său.

Iată problemele de sănătate care te împiedică să slăbești:

1. Dereglare hormonală

Nu este o glumă. De aici și temerea unor femei că anticoncepționalele îngrașă. Desigur că nu toate. Dar această credință a apărut din cauza formelor rudimentare ale acestor contraceptive care acționau brutal asupra sistemului endocrin. Iar anticoncepționalele sunt doar un exemplu. În ziua de astăzi, calitatea, în cazul contraceptivelor, nu mai este asociată cu un preț prohibitiv. Medicina a evoluat foarte mult.

Oricum, nu luați anticoncepționale după ureche. De fapt, nu luați niciun medicament după ureche. Mergeți și consultați un medic.

2. Hipotiroidism

Iar explicația este tot în logica dereglărilor hormonale. Tiroida este cea mai importantă glandă endoctrină a corpului uman. Hipotiroidismul este ceea ce colocvial denumim "tiroidă leneșă". Așa cum sugerează și numele, în acest caz tiroida nu produce suficienți hormoni. Și cum tiroida este responsabilă cu metabolismul glucidelor, lipidelor și proteinelor și controlul consumului energetic, vedeți că legătura este logică și directă cu creșterea în greutate.

3. Ovare polichistice

Ovarele au și ele un rol foarte important în echilibrul hormonal al organismului unei femei. Atunci când au chisturi, acestea produc un înveliș fibros dur care ajunge să acopere ovarele pe care foliculul ovarian nu reușește să o rupă iar menstruația nu se mai produce.

4. Sindromul Cushing

Rămânem în sfera dereglărilor hormonale. Acest sindrom apare odată cu bombardarea organismului cu o cantitate mare de cortizol sau mai este asociat cu existența unei tumori la nivelul glandei hipofize.

Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel