Andreea Sava, cât și ce trebuie să mănânci din fiecare categorie de alimente
Andreea Sava explică cât și ce trebuie să mănânci din fiecare categorie de alimente pentru un corp frumos și sănătos.
Ordinea priorităților într-o dietă sănătoasă
1. Alimentele de bază
Principala sursă de energie pentru organism trebuie să vină din alimentele de bază care provin din sursă cerealieră, spune profesorul Mencinicopschi, ale cărui principii eu, una, le urmez cu sfințenie. Adică: pâine, paste, fulgi de cereale. Toate din făină integrală. Așadar, contrar tendințelor din ultimii ani care vă spun cât de tare vă îngrașă carbohidrații, aceștia trebuie să fie baza alimentației voastre, nu grăsimile sau dulciurile concentrate.
2. Legumele și fructele
Sunt principala sursă de vitamine și minerale, deci de sănătate. Ele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic nici măcar când vreți să slăbiți, deși fructele, prin aportul mare de fructoză, pot îngrășa, deci trebuie consumate cu grijă.
3. Sursele sănătoase de proteine și grăsimi
Lactatele sunt, de asemenea, alimente de bază care trebuie consumate în fiecare zi, pentru aportul de proteine, grăsimi dar și calciu, esențial pentru sistemul osos. Fiecare produs din această categorie, însă, se consumă altfel și trebuie să aibă o periodicitate diferită în dietă. Care sunt lactatele pe care trebuie să le mâncați zilnic, pe care trebuie să le evitați total și care trebuie consumate cu măsură, cu tot cu explicațiile aferente.
Citiți continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News