Data actualizării:
Data publicării:

Andreea Sava (Antena 3): Cum a renunțat la cartofii prăjiți.Secretul jurnalistei

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Andreea Sava este producător de conținut al emisiunii "100 de minute", difuzată de luni până vineri la Antena 3, de la ora 16, în care prezintă, zilnic si documentări si analize personale, si producător general la Q&A, ambele ale Alessandrei Stoicescu, difuzată sâmbătă, la ora 21:30. Cu fiecare apariție la TV, emană eleganță și feminitate. 

Însă puțini știu care este secretul aspectului ei. De curând, și-a deschis un blog adresat femeilor de carieră sau pentru cele ocupate cu familia, oamenii care au alte priorități in viața decat sa arate bine. 

Recent, aceasta a realizat o ședință foto în care se vede cu ochiul liber că aproape cei trei ani de mișcare au dat roade. 

Andreea Sava a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS de unde are pasiunea pentru sport, de unde își ia informațiile pentru articolele postate pe blog și ce planuri are în viitor.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru sport?

N-ai sa crezi dar nu este vorba despre o pasiune pentru sport. Eu sunt o persoana foarte leneșa. Pana pe la 31 de ani nu am facut deloc miscare. A fost mai intai o necesitate. Nu ma simțeam bine: sedentarismul combinat cu statul la birou toata ziua s-au tradus, dupa 30 de ani, in dureri de spate, muschi încordați etc Asta e! Lucrurile se schimba cand nu mai ai 20 de ani. Am realizat ca masajele sunt soluții temporare si ca trebuie sa ma mișc. E mai mult un pariu cu mine: sa-mi descopăr limitele și sa le depasesc zilnic.

Pentru că este jurnalistă și este de la sine înțeles că e mereu informată, Andreea Sava ne-a dezvăluit care sunt sursele ei pentru articolele scrise pe blog: "Mai intai am inceput sa citesc despre nutritie cand vedeam ca făceam exercitii dar mai aveam grăsime pe unde n-as fi vrut, chiar daca eram slaba si apoi am descoperit o mulțime de lucruri interesante. In materie de nutritie, omul pe care-l apreciez cel mai tare este profesorul Gheorghe Mencinicopshi. De asta il si citez foarte des pe blogul meu. Si nu e chiar chirurgie pe creier. Sunt câteva principii simple pe care trebuie sa le deprinzi iar apoi e floare la ureche. Pe blog împărtășesc experiența mea. Este, daca vrei, un fel de roman al vietii mele, un jurnal al celei mai importante transformări pe care am suferit-o. Deși suferit nu este termenul cel mai potrivit. Suna rău dar e bine. Eu doar povestesc ce a funcționat pentru mine, cu rezultatele care se vad in poze. Bune sau rele.Povestea schimbării pe care am facut-o, pentru ca a fost vorba despre a-mi schimba complet stilul de viața, are la baza teama mea de neputința. Asta e singura mea frica: sa nu mai pot performa, sa nu mai pot face lucruri. Faptul ca nu ma simțeam bine m-a facut sa conștientizez ca trebuie sa-mi ajut corpul daca vreau sa ma mențin performanta. Si nu vorbesc aici doar despre lucruri fizice. Inclusiv performanțele intelectuale, capacitatea de a munci si de a face lucruri extraordinare depind mult de starea ta generală de sanatate", a spus aceasta pentru DC News.

Care este alimentul nesănătos la care ți-a fost greu să renunți, atunci când ai început să mănânci sănătos?

Cartofii prăjiți, clar! Si patiseria. La inceput a fost foarte greu. Imi era pofta cand ii vedeam pe altii mâncând. Familia mea a fost foarte dezinhibata. A fost treaba mea ce fac, ei si-au vazut de obiceiuri. Dupa vreun an si jumătate, insa, mi s-a întâmplat sa merg la un McDonalds cu prieteni. Si am constatat nu doar ca nu-mi era pofta de nimic de acolo, ca n-am nicio problema sa se mănânce cartofi prăjiți langa mine dar ca nu-mi aduc aminte ce gust au cartofii prăjiți. Din moment ce nu mai stiu ce gust au, nici n-are cum sa-mi mai fie pofta de ei, deci acum mi-e foarte simplu.

Te-ai gândit vreodată să devii antrenor personal?

Primesc des întrebarea asta iar raspunsul, cel putin pana acum, este categoric NU. Meseria mea de jurnalist este foarte importanta pentru mine. Jurnalist de stiri, adica. Pun mult suflet in ea. Acolo, la nivel politic, instituțional se întâmpla lucrurile care ne influentează crucial viața. Si ma intereseaza ce se întâmpla cu viața mea si nu pot sa tac atunci cand cred eu ca se întâmpla ceva in neregula. Deci, nu, n-as putea, de maine, sa nu ma mai intereseze ce fac Iohannis, Ciolos sau Kovesi, de exemplu. Dar asta e o alta motivație a blogului meu: sa demontez mitul ca inteligenta are vreo legătura cu felul in care arati sau ca trebuie sa trăiești la sala ca sa arati decent  Blogul meu este pentru femeile de cariera sau pentru cele ocupate cu familia, oamenii care au alte priorități in viața decat sa arate bine. Dar se poate sa le faci pe toate. Nu e narcisism ci autorespect. Trebuie sa-mi placa mie de mine si asta nu inseamna ca nu pot face si o alta meserie, in același timp.  Cum imi place mie sa spun: inteligenta nu e direct proporțională cu grosimea stratului de șunca.

După ce și-a deschis blogul, Andreea Sava a realizat o primă ședință. Poza de mai jos a atras atenția tuturor pe Faceebok și toți s-au întrebat cum de a reușit. Iată care este 'secretul' fotografiei: E chestie de deprindere. Am învățat cand eram mică intr-o singura zi. Totul e sa descopere corpul tău cum sa ajungă la poziția de echilibru. E ca mersul pe bicicleta. Cu sfoara sau șpagatul e mai greu pentru ca flexibilitatea se pierde in timp. Statul in mâini, insa, presupune un tren superior antrenat. Eu am doua principii: pe de o parte sa-mi depășesc limitele constant, pe de alta, sa fiu sănătoasa si puternica, nu schiloada. E o vorba la moda in Fitness acum: strong is the new sexi, asa ca fac si flotări, stau si-n mâini, imi antrenez toti muschii, nu doar abdomenul. Si-o sa ma mai apuc si de altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel