Urmărește emisiunea live
Andreea Sava, alimentul-minune al verii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Andreea Sava
Andreea Sava
Este foarte important să-i dați corpului vitaminele și mineralele de care are nevoie în funcționarea sa, precizează Andreea Sava.

7 beneficii ale caiselor

1. Ajută la menținerea acuității vizuale

Și asta datorită conținutului de vitaminele A și C dar și de carotenide și beta-caroten. Una dintre cauzele cataractei este efectul degenerativ al radicalilor liberi pe care beta-carotenul îl combate cu succes. De asemenea, caisele vin cu un antioxidant puternic, zeaxantină, necesar funcției de filtrare a luminii.

2. Reglează procesele digestive
Fiindcă este o sursă nemaipomenită de fibre, cunoscute pentru rolul lor în digestie, dar și datorită conținutului de pectină, o fibră solubilă foarte eficientă în combaterea constipației.

3. Excelente în curele de slăbire
O dată datorită proprietăților descrise la punctul anterior dar și pentru că au conținut caloric scăzut, doar 45 de kcal la 100 de grame. În plus, fibrele mențin senzația de sațietate timp îndelungat.

4. Ajută la prevenirea anemiei
Fiindcă au conținut ridicat de fier, mineral cu rol decisiv în procesul de producere a hemoglobinei. În plus, sunt bogate și în cupru, esențial pentru absorbția fierului de către organism.

Continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel