
În cei 13 ani de când a fost lansat serviciul de portabilitate, care oferă utilizatorilor libertatea de a-şi alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-şi numărul de telefon, peste 8 milioane de numere de telefon au fost transferate între reţelele de telefonie fixă şi mobilă din România.
13 ani de portabilitate
De la 21 octombrie 2008, când a fost lansat serviciul de portabilitate, s-au portat în total 8.132.871 de numere de telefon, dintre care 7.176.619 sunt numere de telefonie mobilă şi 956.252 sunt numere de telefonie fixă.
Statistici portabilitate 2021
De la începutul acestui an până la 15 octombrie au fost portate 849.434 de numere de telefon, din care 804.890 sunt numere de telefonie mobilă şi 44.544 sunt numere de telefonie fixă.
În această perioadă, RCS&RDS a primit în reţea prin portare 431.185 de numere de telefonie mobilă, urmat de Orange cu 113.141 numere portate, Vodafone cu 108.850 de numere, Telekom Romania Mobile Communications cu 77.630 de numere şi Telekom Romania Communications cu 74.070 de numere portate.
În ceea ce priveşte telefonia fixă, RCS&RDS a primit în reţea 24.461 numere, Vodafone 6.143, GTS Telekom 5.167, Orange 5.120 şi Telekom Romania Communications 1.582 de numere.
Sesizări primite de la utilizatori
ANCOM a primit în anul 2021 un număr de 191 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare, principalele probleme sesizate vizând termenele asociate procesului de portare, anularea portării sau existenţa unor probleme tehnice.
Informarea utilizatorilor
Utilizatorii au la dispoziţie site-ul www.portabilitate.ro, unde pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat.
Totodată, site-ul oferă detalii cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situaţia portării numerelor, dar şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- TOP bancuri de Ziua Națională
- Ravagii pe piața finlandeză de energie, după o ofertă eronată: Prețurile s-au prăbușit. Finlanda, Suedia, Danemarca și Norvegia, investigație de proporții
- SRI, imagine virală de 1 Decembrie: Frumoasă de oriunde-ai privi-o / foto
- Mircea Badea, fază amuzantă cu fiul său la parada de 1 Decembrie: Anul ăsta pare că am scăpat!
- Declarațiile procurorului din Germania care îl anchetează pe Cătălin Cherecheș. ”Poate fi eliberat, să se bucure de libertate”
- Emil Boc, marele absent de Ziua Națională. A dormit pe scaune în aeroport
- Frig, ploi și ninsori. Vremea de Crăciun și de Revelion
- Cancelarul Austriei a felicitat România. Ciolacu a vorbit cu Nehammer și anunță un prim pas pentru dezghețarea problemei Schengen
- Recepția de la Cotroceni, pentru prima oară în istorie la orele prânzului. Marii absenți de la recepția lui Iohannis
- Lucruri mai puțin știute despre iarna din 1954, când zăpada a atins 2-3 metri în București. Mihai Timu (ANM) a spus ce a produs un astfel de fenomen