Anchetă după meciul Lucian Bute-Badou Jack pentru titlul WBC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack a declanșat un val de controverse imediat după ce arbitrii au dclarat meciul la egalitate. Chiar şi Floyd Mayweather, cel care îl manageriază pe Jack, a urcat în ring şi a contestat arbitrajul. Dintre cei trei arbitri-judecători, doar unul l-a dat câştigător pe Badou Jack, scor 117-111, în timp ce ceilalţi doi au dat egalitate, 114-114.

Președintele forului mondial WBC, Mauricio Sulaiman, susţine că va deschide o anchetă legată de cei doi arbitri care au indicat remiza. În acest caz, dacă WBC consideră că decizia a fost viciată, ar putea avea loc o revanşă. „Sunt extrem de dezamăgit de cum au punctat doi arbitri WBC și cu siguranță voi investiga această chestiune", a spus după luptă Suliaman, citat de digisport.ro.

Potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri care și-au atins ținta mai multe decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce înseamnă că Lucian a câştigat 3 sau, cel mult, 4 runde. Deşi nu a mai boxat la fel de bine ca în meciul anterior, cu James DeGale, Bute a trimis multe lovituri în blocajul lui Jack, lovituri care nu se punctează, însă pot conta doar la aspectul general ofensiv.

În total, Lucian Bute a trimis 857 de pumni spre adversar, 21% atingându-și ținta. Jack a avut 703 pumni, 40% eficiența acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel