Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Nu felurile de mâncare din farfurie sunt responsabile pentru îngrășare. De ce nu reușești să dai jos kilogramele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Dietă
Dietă
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu expertiză în studiul alimentației sănătoase, a integrat HIPNOTERAPIA, ca instrument de lucru care în peste 90% din cazuri a dus la rezultate de slăbire de peste -15 kg în 6 luni, în PSIHO-DIETĂ.

„NU felurile de mâncare pe care le așezăm în farfurie sunt responsabile pentru îngrășare, ci obiceiurile alimentare și tiparele mentale care își au originea în subconștient. Studiile în nutriție și neuroștiințe și experiența de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reușesc să slăbească, mi-au relevat faptul că hipnoza este esențială în susținerea procesului de slăbire, pentru că astfel reușim să rescriem tiparele greșit imprimate în subconștient care blochează procesul de slăbire.”, susține Anca Alungulesei care a devenit, în 2022, și hipnoterapeut certificat în terapia transformațională rapidă (RTT), fondată de Marisa Peer, certificare obținută în Anglia. 

PSIHO-DIETA, metoda creată de Anca Alungulesei, este un proces progresiv care are 6 etape: Identificare-Înțelegere-Reparație-Integrare-Schimbare-Rezultat prin care se urmărește identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar pentru a schimba percepția omului asupra mâncării, a greutății și a propriului corp și a avea rezultatele dorite. 

„Eu folosesc Hipnoterapia pe toata perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dietă, pentru că am înțeles că cel mai important este să conduc persoana cu care lucrez la un alt nivel de înțelegere în care nu ceea ce mănânc sau ce alimente combin este important, ci „De ce mănânc în acest fel? Ce parte din mine mă împinge să mă comport astfel cu mine? De ce nu reușesc deși, rațional și conștient îmi propun, îmi doresc și chiar fac niște acțiuni în această direcție? De ce rezultatul nu este pe măsura efortului depus de mine”. Astfel, plecăm de la identificarea cauzei reale a greutății și a comportamentului alimentar și apoi lucrăm împreună la schimbarea automatismelor subconștiente legate de mâncare, corp și greutate prin construirea și susținerea unora noi. Abia după această conștientizare, urmează etape care implică schimbări în propriile alegerile alimentare. Atâta timp cât nu înțelegem cu adevarat, adică, nu aducem din subconștient în conștient momentul 0 al formării percepției distorsionate legate de mâncare, corp și greutate, această problema NU se va rezolva niciodată cu adevărat.”, consideră Anca Alungulesei pentru care cel mai mare beneficiu al hipnoterapiei ca instrument în Psiho-Dietă îl reprezintă identificarea cauzei reale a problemei de greutate cu care se confruntă persoana. 

În 6 luni de Psiho-Dietă, conform datelor înregistrate de Anca Alungulesei în lucrul cu sute de persoane, oricine trece printr-un proces complet de autocunoaștere, în urma căruia devine un consumator moderat, indiferent și selectiv la alimentele sabotoare pentru siluetă, are rezultate pe cântar cuprinse între -15 și -30 de kg, obține îmbunătățirea parametrilor de sănătate și creșterea stimei de sine și a încrederii în propria putere și valoare.  

„Înțelegerea reprezintă adevarata putere, iar înțelegerea reală a poveștii personale a kilogramelor reprezintă pe parcursul celor 6 luni călătoria de vindecare a greutății. Punem baze noi în locul celor vechi construite în copilărie, integrăm noi convingeri împuternicitoare despre mâncare, corp și greutate și facem toate aceste schimbări prin crearea unui spațiu de siguranță și încredere în acest proces al schimbării. Iar rezultatele acestui proces interior se văd cu ușurință pe corpul fizic, în minusul arătat pe cântar și în minus de centimetri dar, cel mai important parametru, ca rezultat vizibil și masurabil, il reprezintă schimbarea, fara efort, a comportamentului alimentar. De când am introdus Hipnoterapia ca instrument în Psiho-Dietă, rata de succes a crescut foarte mult, iar cel mai revelator aspect este că în 90% din toate cazurile abordate până acum, NU mâncarea a ieșit la iveală ca fiind factorul determinant care a îngrășat persoana, ci un tipar mental și emoțional creat în jurul nevoii interioare de a se simți Mare, putând, astfel, să rescriem împreună, în coordonate eliberatoare, o nouă poveste a greutății corporale”, a dezvăluit Anca Alungulesei, a cărei formare profesională a început cu 10 ani în urmă pentru a găsi o modalitate sustenabilă prin care să ajute oamenii să-și recâștige, fără efort și definitiv, greutatea optimă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel