ANAF. Termenul pentru depunerea Declarației Unice, 25 mai 2022. Cine trebuie să o completeze și cum se depune
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 24 mai 2022, 10:52
WhatsApp
Sursă foto: ANAF / Termenul pentru depunerea Declarației Unice se apropie. Vezi când trebuie să o depui
Sursă foto: ANAF / Termenul pentru depunerea Declarației Unice se apropie. Vezi când trebuie să o depui
ANAF. Termenul pentru depunerea Declarației Unice se apropie, când persoanele fizice vor trebui să depună formularul 212 privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate. 

ANAF. Termenul limită pentru Declarația Unică

Mâine, 25 mai 2022, este termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). 

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

ANAF. Redirecționarea unor fonduri pentru organizațiile nonprofit 

”Reamintim că, atât prin Formularul 230, cât și prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat  pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private.

Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: 

- prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV); 

- pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

 - apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor - Call - center, la numărul de telefon 031.403.91.60;

 - prin      e-mail,      accesând      Formularul      de      contact      disponibil      pe      portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.” arată ANAF. 

ANAF. Materiale de îndrumare pe Facebook și Youtube

În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.

Alte informații detaliate despre Declarația Unică pot fi accesate la următorul link -  https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?