Ana-Maria Popescu, după ce a primit argintul la spadă. „Da' de ce din păcate? Oameni buni, am fost în finala olimpică!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ana-Maria Popescu a spart gheața la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a obținut prima medalie a României de la competiție.

UPDATE 3: A fost un rezultat acceptat fără supărare de Popescu. „Oameni buni, am fost în finala olimpică! Am 37 de ani. Mă dor toate, credeţi-mă pe cuvânt, m-am chinuit. E cea mai chinuită şi cea mai muncită medalie. Aşa că nu-mi pasă de aurul care e la gâtul lui Sun acum. Îmi pasă de bucăţica asta de medalie pe care mi-am dorit-o pentru mine şi atâta tot şi o am. Asta e cel mai important, a declarat Ana-Maria Popescu după finală, la zona mixtă, potrivit Agerpres.

UPDATE 2: Vicepremierul Dan Barna a vorbit și el despre performanța sportivei. „Au început Jocurile Olimpice. Prima medalie pentru România la aceste Jocuri Olimpice ne-a fost adusă astăzi, la spadă, de multipla campioană olimpică, mondială și europeană Ana Maria Popescu. Este o medalie de argint cât una de aur nobil prin suferința, ambiția, perseverența și îndărătnicia cu care Ana Maria a construit și a parcurs drumul spre ea. Am urmărit, astăzi, fiecare tușă a drumului parcurs de Ana spre o finală dramatică terminată 10-10 și decisă în minutul de extratime prin tușa de aur. Ana Maria Popescu dialogul menționat va exista. Felicitări, respect și admirație”, a scris Barna.

UPDATE: Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reacționat la rândul său. „Felicitări din suflet, Ana Maria Popescu! O victorie pe care o meritai, un argint muncit cât un aur, la doar un punct de acesta! Aceasta este realitatea lumii sportului, clipe și puncte fac diferența, uneori pe nedrept. În ochii noștri, argintul tău strălucește atât de puternic, încât ne aduce lacrimi de bucurie. Îți mulțumesc, îți mulțumim și te iubim!”, a transmis politicianul UDMR, pe Facebook.

Ce spune Mihai Covaliu

„Ana a fost în mână azi, a întâlnit în finală o sportivă pe care o cunoştea foarte bine, o putea învinge şi azi, aşa cum a mai făcut-o. Dar chinezoaica a fost doar un pic mai rapidă decât Ana şi din păcate s-a terminat aşa. O zi extraordinară, o zi în care Ana a fost extraordinară, incredibilă, a tras extraordinar în finală.

Din păcate, a pierdut la această tuşă pe care nici nu ştiu cum să o numesc. O tuşă care nu ar trebui să existe. Dar aşa este regulamentul, este o tuşă pe care poţi să o dai sau să o primeşti. În seara asta această tuşă a fost a chinezoaicei. Să ne bucurăm pentru că este o medalie de argint pentru Ana, pentru România. Ana a deschis uşa, a spart gheaţa şi sper ca de mâine să vină mai multe medalii pentru România", a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, potrivit Agerpres.

Sportiva a avut o ieșire nervoasă la final

„Sper ca de data asta să fie suficient, să nu mai fie ca data trecută când am pierdut aurul. Sper ca de data asta să fie mai bine şi să asigure un buget de bun simţ pentru viitorul scrimei româneşti”, a declarat Ana-Maria Popescu la TVR.

Covaliu a comentat ieşirea nervoasă de mai sus, când sportiva a spus că speră ca această medalie să fie suficientă, să poată asigura un buget de bun simţ scrimei româneşti: „Trebuie să înţelegem foarte clar că nu putem ajunge în astfel de momente, fără a avea în spatele nostru muncă, dar nu numai muncă. Ana este vârful muntelui, dar sunt foarte mulţi oameni care o susţin pe ea, de aceea trebuie să ştim că avem nevoie de susţinere, de continuitate. Este un argint strălucitor cât un aur. În spate este foarte multă muncă, sacrificii, pentru o zi, pentru o tuşă".

Rezultat final

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin tuşa de aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel