Data publicării:

Ana Birchall: România, cea mai atractivă ţară pentru investitorii străini

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp
Ana Birchall susține  că diplomația economică trebuie să dezvolte politica externă a României pentru a îndeplini potențialul pe care țara noastră îl are de a ajunge primul stat din Europa Centrală și de Est la nivelul investițiilor străine atrase.

„Politica izolaţionistă dusă de regimul Băsescu ne-a plasat într-un con de umbră din care a fost greu, dar nu imposibil, să ieşim. A fost nevoie de un nou model pentru promovarea imaginii României pe plan extern. Un model care se bazează pe o nouă reputaţie economică şi socială a României. Din acest motiv, în opinia mea, se impune dezvoltarea unei strategii unitare care să aibă la bază acţiuni concrete de diplomaţie economică" a afirmat, marți, deputatul PSD,  Ana Birchall.

Citește și: ANA BIRCHALL: Convertirea creditelor în lei, aproape de realitate

Ana Birchall a exemplificat succesul pe care România l-a obținut în ultimii doi ani la capitolul atragerii de investiții străine, făcând apel la rezultatele studiului Ernst & Young - European Attractiveness Survey. "În timp ce alte două state puternice pe plan regional, Cehia şi Polonia cunosc o scădere între 2013 şi 2014 în ceea ce priveşte investiţiile străine, România urcă cu două puncte în acest clasament.

"Investiţiile directe străine au crescut în România pe parcursul ultimului an cu 26,8%. Suntem astăzi în vârful ultimilor 4 ani la capitolul ISD atingând cota de 2,7 miliarde de euro intrate în România, exclusiv de la investitori străini" a continuat deputatul PSD. "Avem oportunitatea să ne consolidăm poziţia privilegiată pe care o avem ca stat pe plan regional şi totodată avem datoria să facem toate eforturile necesare pentru a ajunge un lider regional la nivel economic, politic şi social. România poate deveni din punctul de vedere al relaţiilor economice comerciale, o poartă între Europa şi Asia, un punct important de tranzit, un partener serios atât pentru cei din Est cât şi pentru cei din Vest. Un stat care poate facilita o dezvoltare regională rapidă şi solidă", a mai continuat Ana Birchall.

Citește și: Ana Birchall, o funcție similară cu cea primită de Mircea Geoană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel