Amsterdam a ajuns la limite. Reglementări fără precedent care vor interzice o serie de acțiuni în public
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
În principal, fumatul de canabis pe străzile din centrul orașului Amsterdam va fi în curând interzis, a anunțat consiliul orașului.

Peste 18 milioane de călători au vizitat Amsterdam anul trecut. Destinația este cunoscută de mult timp pentru consumul legal de canabis, însă localnicii s-au plâns că supraturismul face centrul orașului de nelocuit, informează Euronews.

”Locuitorii orașului suferă mult din cauza turismului de masă și a abuzului de alcool și droguri pe străzi”, a spus consiliul într-un comunicat. Turiștii atrag și dealeri stradali care, la rândul lor, provoacă criminalitate și nesiguranță”,  a mai adăugat acesta.

În urma plângerilor, consiliul orașului a decis ca începând din luna mai fumatul de canabis în locuri publice va fi interzis. Dacă prin această măsură situația nu se va îmbunătăți, consiliul ia în considerare extinderea interdicției pentru a include și terasele cafenelelor de canabis.

Noi reglementări

Consiliul municipal a anunțat o serie de noi reglementări menite să prevină excesele turismului, inclusiv interzicerea fumatului de canabis în locurile publice. De asemenea, magazinele din centrul orașului nu vor putea vinde alcool după ora 16, de joi până duminică. Ei vor trebui să îndepărteze sau să ascundă sticlele și cutiile de alcool și de pe vitrine. Lucrătorii sexuali vor trebui să-și închidă porțile la ora 3 dimineața.

Barurile, restaurantele și cafenelele vor trebui să se închidă la 2:00 în timpul săptămânii și la 4:00 în zilele de vineri și sâmbătă. Clienții noi nu vor putea intra după ora 1 dimineața.

Aproape întregul consiliu municipal susține noile măsuri de combatere a supraturismului, potrivit rapoartelor presei olandeze. Statutul va fi deschis pentru consultare din partea rezidenților și a proprietarilor de afaceri timp de o lună și este doar o parte a eforturilor continue de a reprima comportamentul rău al vizitatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel