Amin Zahra, despre ATI: Aș numi-o secția de regrete. Vezi bărbați în toată firea care plâng la propriu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Amin Zahra, despre ATI: Aș numi-o secția de regrete. Vezi bărbați în toată firea care plâng la propriu / Foto: Pixabay
Amin Zahra, despre ATI: Aș numi-o secția de regrete. Vezi bărbați în toată firea care plâng la propriu / Foto: Pixabay
Medicul Amin Zahra a vorbit despre pacienții care ajunși la ATI regretă că nu s-au protejat mai mult pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

Amin Zahra e un tânăr medic care, la începutul pandemiei, a plecat din Timișoara pentru câteva zile să ajute la Spitalul Județean din Ploiești care nu avea suficienți doctori la terapie intensivă și de atunci a rămas acolo. Acesta a vorbit despre provocările cu care se luptă doctorii în această perioadă, dar și despre pacienții care odată ajunși la ATI regerată cu nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Pandemia asta sau secția de terapie intensivă, dacă ar fi să îi dau un nume, aș numi-o secția de regrete, unde oamenii vin și regretă că n-au crezut, că n-au iubit mai mult. O să vezi bărbați în toată firea care plâng la propriu. (...) Este o pandemie de regrete în care vezi că pierzi în câteva zile și îți dai seama că nu ai trăit viața la timp și de ce nu te-ai bucurat de ea.”, a declarat Amin Zahra, medic ATI la Spitalul Județean Ploiești, la Pro Tv.

Amin Zahra: Octombrie a fost o lună cruntă

„Octombrie a fost o lună cruntă. Un număr atât de mare de pacienți nu am văzut în viața mea. Să vezi în UPU, peste tot și pe jos și pe scaune, aveai numai pacienți, ambulanțe care așteptau, dimineața vedeai un rând de dricuri care așteaptă să ridice morți.”, a mărturisit medicul.

Amin Zahra s-a născut într-un sat din Israel, la graniță cu Palestina, într-o familie cu cinci copii. Tatăl său călătorea foarte mult așa că, Amin preluase rolul de stâlp al familiei.A venit în țara noastră să studieze medicina pentru că avea un unchi doctor la Constanța. De acolo s-a transferat la Timișoara, unde tatăl lui are o carmangerie. El a explicat și de ce a ales să rămână în România, în contextul în care salariile nu sunt printre cele mai mari.

„Ce te face să rămâi în România, cred că oamenii. Interacțiunea cu oamenii, libertatea de care n-am avut parte la mine în țară având în vedere conflictele care sunt și cred că prietenia pe care o poți crea cu oamenii de aici.”, a mai spus Amin Zahra.

VEZI ȘI: Dr. Amin Zahra, revoltă: "Are pretenția să-mi spună mie cum să-l tratez și apoi amenință că ne dă foc. Junglă!". Comparație cu Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel