Data publicării:

Americanul Justin Gatlin, pregătit să-şi apere titlul mondial la 100 m la Mondialele de la Doha

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Sprinterul american Justin Gatlin, campionul mondial en titre la 100 m, este pregătit să-şi apere titlul mondial cu prilejul Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha, în pofida apariţiei mai multor concurenţi tineri de mare calibru, relatează Reuters.

Gatlin, 37 ani, i-a bătut surprinzător la CM 2017 de la Londra pe conaţionalul său Christian Coleman şi pe jamaicanul Usain Bolt, regele probelor de sprint.

Acum o săptămână, Gatlin a reuşit un timp remarcabil (9sec87/100) la Prefontaine Classic, unde a fost bătut doar de conaţionalul său Christian Coleman (9sec81/100). Niciun atlet de 35 ani sau mai în vârstă nu a reuşit vreodată un timp atât de bun cu cel alergat de Gatlin.

Nu mă gândesc niciun moment la vârsta mea. Îmi ascult doar corpul şi acesta îmi spune ce pot şi ce nu. De obicei, cei mai rapizi sunt tinerii. Dar nu voi lăsa vârsta să-mi definească capacitatea şi impulsul de a fi cât pot de bun. Să fiu cel mai rapid bătrân este un titlu grozav, a declarat Gatlin, campion olimpic în 2004, înaintea cursei de 100 m de la Lausanne, unde îi va înfrunta vineri pe americanii Mike Rodgers şi Cameron Burrell.

Americanii Christian Coleman (23 ani), Noah Lyles (21) şi Michael Norman (21) au dominat cursele de 100 m din acest an, dar Gatlin a reuşit al patrulea timp al anului la Prefontaine. În mai, Justin alergase doar 10sec00/100.

Gatlin, campion mondial în 2005 şi 2017, a fost suspendat timp de patru ani pentru dopaj între 2006 şi 2010. 

Pentru Mondialele de la Doha, Gatlin are un wild card în postura de campion mondial şi nu va trebui să lupte pentru calificare în trialul american din luna iulie.

Mă bat cu dinţii şi cu unghiile. Ştiu că pot. Asta va inspira multă lume, tineri şi în vârstă, a declarat Justin Gatlin despre Mondialele de la Doha. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel