Americanii sunt sfătuiți să se întoarcă la măști, din cauza răspândirii unei noi variante de Covid. Numărul spitalizărilor, aproape dublu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Pe măsură ce autoritățile au dezvăluit că o nouă variantă de Covid-19 a fost detectată în SUA, experții medicali subliniază că persoanele cu risc ridicat de infectare trebuia să poarte mască pentru a preveni cazurile greu de tratat. Avertismentele acestor medici vin pe fondul unei creșteri continue a spitalizărilor, pe fondul infectării Covid-19.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat că oamenii de știință au descoperit o nouă variantă de coronavirus, BA 2.86, în timpul monitorizării de rutină a apelor uzate. Oficialii au spus că „numărul mare de mutații” al acestei variante a stârnit îngrijorări că ar putea evita imunitatea derivată din vaccinare și infecții anterioare mai mult decât alte variante, scrie The Guardian.

În timp ce CDC a transmis că este „prea devreme” pentru a ști dacă BA 2.86 va duce la o boală mai gravă în comparație cu alte variante, oficialii au declarat că datele din locațiile în care varianta a fost descoperită nu au arătat niciun semn deosebit de virulent. Aceste zone nu au văzut semne de transmitere crescută – cum ar fi rate mai mari de infecție sau vizite la urgențe – deși oficialii CDC notează că a fost „prea devreme” pentru a analiza impactul BA 2.86 pe baza acestor date.

Pe lângă două cazuri cunoscute de BA 2.86 în SUA, această variantă a fost găsită în alte țări precum Danemarca și Israel. Oficialii de sănătate publică au spus, totuși, că tratamentele actuale pentru Covid-19, cum ar fi Paxlovid, Veklury și Lagevrio, vor funcționa în continuare împotriva BA 2,86.

Apariția acestei variante vine pe măsură ce spitalizările au crescut. Este însă neclar dacă această variantă ar determina o potențială creștere a spitalizărilor sau alți factori stau la baza fenomenului.

„Octogenarii reprezintă grupul cu cel mai mare risc pentru complicații în urma infecției cu Covid”, a spus cardiologul dr. Jonathan Reiner pentru CNN. „Cel puțin până când cifrele vor începe să scadă din nou, ar fi potrivit ca președintele Biden să ia unele măsuri de precauție și să poarte o mască în mulțime.”

Dr Robert Wachter, care conduce departamentul de medicină al Universității din California San Francisco, a considerat că creșterea ratelor de Covid-19 a subliniat importanța măsurilor de precauție.

„Spitalizările nu s-au dublat încă, dar cred că probabil se vor face, deoarece cifrele sunt în urmă cu câteva săptămâni”, a spus Wachter tot pentru CNN. „Este mai riscant să te infectezi acum decât acum o lună sau două, fără îndoială, probabil de două ori mai riscant. Dacă încerci să fii precaut, este timpul să scoți din nou masca.

„În plus, majoritatea oamenilor nu au primit un rapel de ceva vreme, așa că imunitatea colectivă este mai mică decât era acum șase luni”, a mai spus Wachter. „Virusul profită de această oportunitate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel