Americanii sărbătoresc 235 de ani de independență
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Independence-Day
Independence-Day

La 4 iulie 1776, Congresul Continental proclama independenţa celor 13 colonii britanice din Lumea Nouă.

Astăzi se celebrează libertatea cuvântului, a religiei, dreptul la libera asociere, libertatea presei şi respectul pentru drepturile fiecăruia

SUA ocupă locul 10 în topul investitorilor străini din România, firmele americane având aici 15.000 de angajaţi

Astăzi, Statele Unite ale Americii sărbătoresc adoptarea oficială de către Congresul Continental de la Philadelphia a Declaraţiei de Independenţă, filosofia politică pe care s-au întemeiat Statele Unite: libertatea cuvântului, a religiei şi respectul pentru drepturile fundamentale ale fiecărei persoane.

Documentul, conceput de Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, cu câteva modificări aduse de John Adams şi Benjamin Franklin, a fost adoptat pe 4 iulie 1776 de Congres. După 235 de ani, această filosofie încă face parte din cultura ţării şi a naţiunii, iar evenimentul sărbătorit în fiecare an pe această dată este unul solemn, demn de cel mai înalt respect. Ziua Independenţei a fost sărbătorită pentru prima dată oficial în statul Massachussetts, în anul 1781, iar familiile de americani sărbătoresc acest eveniment important în toate colţurile lumii. Tradiţiile legate de 4 iulie s-au păstrat încă din perioada în care coloniştii au celebrat proclamarea şi dobândirea independenţei printr-o serbare cu artificii, muzică şi mâncare servită în aer liber.

Evenimentul este aşteptat cu mare interes şi nerăbdare de toţi americanii de pretutindeni, dar şi de turiştii aflaţi pe teritoriul Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel