Americanii au comemorat victimele din 11 septembrie - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele american Barack Obama a depus o jerbă de flori la Ground Zero, locul atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York, la patru zile după ce forţele SUA l-au ucis pe liderul al-Qaida, Osama bin Laden.

După ce a depus coroana de flori în memoria celor aproape 3.000 de victime, Obama discută cu rudele lor şi cu politicieni, aflaţi la faţa locului. Potrivit programului, el va petrece aproximativ o oră la Ground Zero.

Prima oprire a preşedintelui american la New York a fost o secţie de pompieri din centrul Manhattanului, care a pierdut 15 dintre membrii ei în atentatele din 11 septembrie 2001. El a servit prânzul acolo şi a rostit un discurs. "Acesta este un loc simbolic al sacrificiului extraordinar pe care l-am făcut în acea zi groaznică, în urmă cu aproape 10 ani. În mod clar, nu putem aduce înapoi prietenii pe care i-am pierdut. Ceea ce s-a întâmplat duminică a transmis un mesaj: Când spunem că nu vom uita niciodată, înseamnă că ne ţinem de cuvânt. Iar angajamentul nostru de a ne asigura că se face justiţie este ceva ce transcende partide, administraţii", a spus Obama.

După secţia de pompieri 54, preşedintele american s-a oprit la birourile Departamentului de poliţie din New York, pentru a aduce un omagiu rolului pe care l-au jucat angajaţii în evenimentele din 11 septembrie. Ofiţerii secţiei de poliţie vizitate au fost primii care au ajuns la locul atacurilor.

Mii de persoane s-au strâns duminică noaptea la Ground Zero, fluturând drapele, pentru a-şi exprima bucuria faţă de ştirea morţii lui Osama ben Laden.

În prezent, Ground Zero este şantier. Acolo vor fi construite clădiri de birouri, dar şi un muzeu în memoria victimelor atentatelor, un parc şi cascade. Proiectul urmează să fie finalizat în 2013.

Măsurile de securitate luate cu ocazia vizitei lui Obama la New York sunt foarte stricte. Lunetişti au fost desfăşuraţi pe acoperişuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel