Amenzi pentru incendiile de vegetație. ISU, avertizare
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 10 aug 2021, 16:56
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
ISU Dâmboviţa roagă proprietarii de terenuri agricole să manifeste responsabilitate și să ia măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație. Se vor aplica amenzi.

ISU Dâmboviţa roagă proprietarii de terenuri agricole să manifeste responsabilitate și să ia măsuri de prevenire a evenimentelor de acest tip, deoarece pot pune în pericol culturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar și participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropiere, potrivit incomod-media.ro.

"Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, atragem atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente", se precizează într-un comunicat remis de ISU Dâmboviţa.

Incendiul violent de vegetație în județul Mehedinți

După ce Grecia a fost devastată de incendiile de vegetație, flăcările au cuprins zone și din țara noastră. Incendiul violent de vegetație uscată care a izbucnit, luni după-amiază, în Devesel, județul Mehedinți, a afectat 7 gospodării. Până în acest moment, incendiul a afectat 7 gospodării. La 4 dintre acestea au fost afectate diverse bunuri, precum garduri sau anexe, iar la 3 sunt afectate și casele de locuit.

În continuare, pompierii mehedințeni fac eforturi susținute pentru lichidarea mai multor focare de incendiu. Ei asigură protecția caselor de locuit și încearcă să împiedice propagarea incendiului.

„Situația este sub control, la acest moment, incendiul este localizat, fără a exista riscul de propagare la alte gospodarii”, anunță ISU Mehedinți.

Pentru lichidarea incendiului au fost chemați de acasă mai mult pompieri liberi. Peste 45 de pompieri au intervenit cu 6 autospeciale în localitatea Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. Incendiul s-a manifestat violent și s-a extins la mai multe gospodării, conform ISU Mehedinți. De asemenea, pompierii au cerut alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?